ĆORIĆ: ''Trbić nas svojim izjavama vraća u 1991. i 1992. godinu što je krajnje neodgovorno''

Datum:

Share post:

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nedeljko Ćorić istakao je da su najnovija pisanja odbornika SDA u Skupštini grada Bijeljina Jusufa Trbića, u kojima osporava zločin počinjen u Tuzlanskoj koloni 1992. godine, najblaže rečeno, neozbiljna i neodgovorna.
 

"Trbić nas svojim izjavama vraća u 1991. i 1992. godinu što je krajnje neodgovorno, posebno od nekoga ko se bavi politikom i ko je odbornik u Skupštini grada Bijeljina. Takve izjave neće doprinijeti pomirenju niti zaboravljanju svega kroz šta su prošli svi narodi na ovim prostorima", rekao je Ćorić, koji je predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Bijeljina.

Obilježavanje stradanja na ovim prostorima, kaže Ćorić, ostavljeno je današnjim i budućim generacijama kao zavjet da nikada ne smiju da budu zaboravljeni heroji koji su ugradili svoje živote u temelje Republike Srpske.

"Mi nikada nismo osporili obilježavanje događaja u Federaciji BiH i srpski narod u vezi s tim nikada nije iznosio negativna mišljenja. Podržavamo svako civilizovano obilježavanje takvih događaja, ma gdje da se on desio", istakao je Ćorić.

TESTNA REKLAMA

On je naveo da je i ovog puta izostala reakcija gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića, koji je i sam bio komandant Vojske Republike Srpske. "Kao gradonačelnik Bijeljine, Mićo Mićić ne bi trebalo da se ponaša indolentno na izjave i stavove Jusufa Trbića, ali očigledno da je spreman da po svaku cijenu čuva skupštinsku većinu.

On je svjestan da ne može da reaguje jer je ucijenjen od svojih koalicionih partnera. Bitnija mu je skupštinska većina nego nacionalni interesi srpskog naroda", ocijenio je Ćorić, dodavši da on lično sa ljudima poput Trbića nikada ne bi pravio skupštinsku većinu.

I ako bi morali, kaže Ćorić, postavili bi određene uslove da idemo u pravcu pomirenja, a ne izazivanja sukoba i vraćanja ljudi u godine stradanja i na jednoj i na drugoj strani.

On je naveo da Mićić, izbjegavajući da preduzme konkretne mjere u vezi sa Trbićevim istupima, brani svoju poziciju i poziciju vlasti u gradu Bijeljina.

"Isti slučaj je i sa najavljenom posjetom Stjepana Mesića Bijeljini. Ni tu Mićić nije imao adekvatnu reakciju, već su nevješto izlazili u javnost sa različitim informacijama – od toga da će to biti nezvanični sastanak bez prisustva javnosti do demantija da sastanak uopšte nije trebalo da bude održan", rekao je Ćorić.

On je naglasio da je istina da je dolazak Mesića u Bijeljinu bio najavljen preko Agencije za koordinaciju policijskih tijela BiH i on je trebalo da bude gost Miće Mićića.

Ćorić kaže da je na satanku trebalo da bude riječi o "određenim poslovnim aktivnostima koje će se raditi na ovom prostoru".

Izvor: bijeljina.org/srna.rs

 

 

Novi komentar

Komentara

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Lazarević i Radić

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Lazarević i Radić

Direktor Agrarnog fonda Zlatan Lazarević i predsjednik Udruženja poljoprivrednika „Sela Semberije“ Boško Radić bili su gosti portala Dešavanja...

SUTRA SMJENE U AD ’’GRAD’’ BIJELJINA – imenovanje novog direktora

U AD ’’Grad’’ Bijeljina ništa bolje, samo smjene... Kako saznaje portal Dešavanja u Bijeljini za ujutro (utorak, 16. avgust...

ĆORIĆ: “Radnik“ više nije “na koljenima“ (foto, video)

Predsjednik Fudbalskog kluba "Radnik" Bijeljina Nedeljko Ćorić rekao je danas da su u ovom klubu uspjeli da riješe...

MINISTAR PAŠALIĆ: Protivgradna zaštita ne može da izazove sušu

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić rekao je da je zadovoljan radom Protivgradne preventive jer...