ĆORIĆ: SRBI POUČENI GORKIM ISKUSTVOM DA NE DOZVOLE NOVU PODVALU POLITIČKOG SARAJEVA

Datum:

Share post:

Kandidat SNSD-a za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH Nedeljko Ćorić poručio je večeras na stranačkoj tribini u Novim Dvorovima da Srbi, poučeni gorkim iskustvima i gubicima iz prethodnih ratova, treba da se uzdaju u pamet i ne dozvole podvalu koju im iznova spremaju političko Sarajevo i dio međunarodne zajednice.

„Moramo biti složni, okupljeni, prepoznati te loše namjere. Moramo i pobijediti ovdje u Bijeljini. U Republici Srpskoj ćemo pobijediti, ali je jako važno da pobijedimo u Bijeljini i damo dodatni legitimitet našem budućem predsjedniku Republike Miloradu Dodiku i srpskom članu Predsjedništva BiH Željki Cvijanović“, napomenuo je Ćorić.

TESTNA REKLAMA

On je istakao da, da bi ta pobjeda bila ubjedljiva, narod treba da shvati da bira između Republike Srpske i unitarne BiH.

„Sa jedne strane je najbolji tandem sa ovih prostora, dvojac koji nema niko u regionu – Željku Cvijanović i Milorada Dodika, koji garantuju mir, stabilnost, sigurnost i prosperitet u Republici Srpskoj. Sa druge strane su Mirko Šarović i Mladen Ivanić u liku Jelene Trivić“, rekao je Ćorić.

Ćorić je ukazao da su Ivanić i Šarović izdanici propalih politika, čije je biografije oprala međunarodna zajednica.

„Oni su uvijek bili ucijenjeni i nikada sa nama nisu htjeli sa nama, da napravimo u srpsko jedinstvo. Ja vjerujem da je jedini prosperitet, koji može doći za naš narod, jeste da se ujedinimo i zajedno branimo naše nacionalne interese i u lokalnoj zajednici, i na republičkom nivou“, rekao je Ćorić.

On je istakao da, kad god bi ih pozvali na srpsko jedinstvo, oni to odbijaju, nazivajući SNSD lopovima.

„To je mantra koju su dobili kao zadatak od onih koji ne vole Republiku Srpsku i kojima ona smeta, da bi na takav način pokušavali mijenjati prilike u Srpskoj i BiH. Njima trebaju ti nejaki političari da sprovedu svoje davno započete namjere, koje su smislili 70-ih godina, započeli 90-ih, ali nisu ih završili“, napomenuo je Ćorić i istakao da su se ti ljudi uvijek zalagali za unitarnu BiH u kojoj nema mnogo mjesta za Srbe.

Ćorić je istakao da je SNSD već zacrtao planove za predstojećih pet godina, svoj put zna i neće odustati.

„Mi ćemo biti u BiH samo onoj koja poštuje i priznaje Dejtonski mirovni sporazum i Ustav BiH. Svaka druga nas ne privlači i iz svake druge koju nam budu nudili mi ćemo izaći, ići svojim putem, nezavisnosti“, rekao je Ćorić i istakao da jedina budućnost Srba, ukoliko ih ne budu poštovali u BiH, jeste da se odvoje i sjedine sa maticom Srbijom.

On je istakao da se u Republici Srpskoj danas može pristojno zarađivati i živjeti, ukazujući da treba oživjeti i zanate, kao časna i tražena zanimanja.

„Mi se borimo da stvorimo bolje uslove za život, bolje penzije i plate, životni standard. Svakim danom ovdje je bolje i stalno se grade i bolnice i putevi. Bijeljina ima istorijsku šansu i ima priliku da postane centar Republike. Sve što je do republičke vlasti biće urađeno, a koliko budemo mogli uticaćemo i na lokal da se ova šansa ne propusti“, rekao je Ćorić i okupljenima savjetovao da ne gledaju BN televiziju, na kojoj se ne prikazuje nijedna pozitivna vijest, prema čijoj interpretaciji biva da se u Srpskoj ni djeca ne rađaju, nema uspješnih u sportu niti nauci.

Ćorić je okupljenim mještanima prenio i niz dobrih vijesti iz Vlade Republike Srpske – o besplatnoj legalizaciji objekata izgrađenih do 2013. godine, da će penzionerima naredne sedmice biti isplaćeno još po 100 KM, kao i da prognoze izbornih rezultata pokazuju da će SNSD i ove godine pobijediti.

On se osvrnuo i na situaciju na lokalu i ocijenio da aktuelni gradonačelnik ne obavlja posao kako treba, iako ga je narod lakomisleno izabrao nadajući se da će donijeti neka bolja vremena.

„Kao što vidite, za ove dvije godine, nema boljih vremena u gradu“, rekao je Ćorić i pozvao građane da 2. oktobra izađe na izbore u ova turbulentna vremena i biraju najbolje sa lista SNSD-a, ljude iza kojih su rezultati.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

STRUČNI UGAO: Izgradnja malih hidroelektrana na kanalskom sistemu u Semberiji

Osnovnu kanalsku mrežu na području Semberije čine primarni kanali: Glavni obodni kanal (GOK), Majevički obodni kanal (MOK) i...

Evropski parlament donio odluku: Uvodi se jedinstven punjač za mobilne uređaje

Evropski parlament usvojio je danas pravila o uvođenju jedinstvenog porta za punjenje mobilnih telefona, tablet uređaja i kamera...

Ljubiša Petrović na čelu organizovanog odlaska na proteste opozicije u Banjaluku (foto, video)

Danas je u Bijeljini organizovan odlazak na najavljene proteste opozicije u Banjaluku. Kako je rekao Gradonačelnik Bijeljine i...

SNSD BIJELJINA: Ljubiša Petrović poziva na bojkot NSRS – DA LI SI SVJESTAN ŠTA RADIŠ?

Saopštenje GrO SNSD Bijeljina prenosimo u cjelosti: "Savezu nezavisnih socijaldemokrata je samo na tri biračka mjesta u Bijeljini upisano...