ĆORIĆ: “Radnik“ sigurno neće otići u stečaj (foto, video)

Datum:

Share post:

Danas je u prostorijama FK „Radnik“ u Bijeljini novoimenovani predsjednik UO Nedeljko Ćorić, održao konferenciju za štampu, kada je istakao ono najbitnije – da je „Radnik“ u izuzetno teškom stanju.

„“Radnik“ je u izuzetno teškom stanju. Ukupne obaveze kluba su 3.161.203,54 KM. Struktura dugovanja se sastoji iz sljedećeg: dug prema fudbalerima, radnoj zajednici, nadležnim institucijama – 341.699,60 KM, dug prema dobavljačima je 272.220,25 KM, dug prema Poreskoj upravije 2.312.619,13 KM. U prethodnih sedam dana, isplaćene su dvije plate i obaveze prema fudbalerima. Uspjeli smo da na neki način održimo mali igrački kadar koji smo zatekli u klubu“, rekao je Ćorić ovom prilikom.

TESTNA REKLAMA

Kako kaže, u toku su pregovori sa Poreskom upravom oko reprograma poreskih obaveza i to ide u dobrom pravcu.

„U toku su pregovori sa svim onima prema kojima imamo obaveze – i dobavljačima i igračkim kadrom. Želimo da dio obaveza koje smo nasljedili probamo na neki način ili reprogramirati ili platiti u ratama onako kako nam finansijsko stanje dozvoljava. „Radnik“ sigurno neće otići u stečaj. „Radnik“ će moći funkcionisati i imaće obezbijeđena neophodna sredstva za funkcionisanje kluba“, istakao je Ćorić i dodao

„Ovo je klub svih nas i svi treba da damo mali doprinos da bi ovaj klub mogao da živi i funkcioniše i ostvaruje rezultate kakve javnost očekuje“.

Što se tiče ogračkog kadra, dva igrača su se odazvala na trening šefu stručnog štaba 29. jula ove godine. To je bilo katastrofalno stanje, stanje beznađa. Za ovih sedam dana smo uspjeli da okupimo nekih 20-ak fudbalera od kojih je 14 u trenažnom procesu. Očekujemo da ćemo do kraja prelaznog roka moći da obezbijedimo igrače koji će biti neophodni da se takmičimo u Prvoj ligi RS.

Zatekli smo haotično stanje kad su u pitanju sredstva za rad i prostorije radne i sve što je neophodno da bi ekipa mogla nesmetano da radi i ima optimalne uslove za rad.

Do današnjeg dana, od dana preuzimanja dužnosti, Ćorić ističe da izvršena sanacija glavnog i pomoćnog terena, kao i da je pokrenuto osposobljavanje digitalnog semafora. Pored toga, kako kaže, aktivno rade na sanaciji materijalnih i tehničkih uslova za normalan rad i funkcionisanje kluba.

„Zatekli smo raspušten Upravni odbor, zaposleni kadar nije radio, materijalna sredstva sportskog sektora su bila ruinirana, a klub je bio totalno neprimijećen u sredstvima javnog informisanja. Mi smo formirali Upravni odbor i tim za marketing. Uključen je veliki broj spoljnih saradnika iz oblasti sporta, marketinga, finansijske i pravne strukture na volonterskoj bazi. Preduzete su brojne aktivnosti na medijskoj promociji kluba i brendiranju klupskih obilježja. U toku su pripreme za realizaciju kampanje prodaje sezonskih ulaznica i promocija aktivnosti učlanjenja u zajednicu FK „Radnik“. Takođe, u toku su pripreme za izradu veb sajta kluba, aktiviranja naloga na društvenim mrežama, pokretanje aplikacije veb šopa, učlanjenja i otvaranja „Fan šopa““, objasnio je Ćorić.

Kada je u pitanju dug prema Samiru Memiševiću, predsjednik UO FK „Radnik“ rekao je da je dug nastao prilikom transfera gdje je „Radnik“ dobio značajna sredstva i imao je obavezu da dio tih sredstava prebaci advokatskoj kancelariji ili menadžeru koji zastupa Memiševića i da je na osnovu toga ostao dug koji je predmet sudskog postupka koji je izgubljen.

„Tu obavezu ćemo mi morati da izmirimo. Ako postoje bilo kakve anomalije, pozivam sve organe da to ispitaju. Mi ovdje nismo ni sudije ni policajci. Niti znamo, niti možemo to tumačiti… Postoje organi zaduženi za to“, zaključio je Ćorić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Obilježena slava Grada Bijeljina (foto)

Grad Bijeljina danas je proslavio krsnu slavu Svetog Pantelejmona, zaštitnika Grada. U sklopu programa, prije prazničnog bogosluženja, prisutni su...

U septembru počinje izgradnja dva auto-puta u RS

Prvi radovi na auto-putu Prijedor-Banjaluka počeće 2. septembra, a petnaestak dana kasnije krenuće i izgradnja dionice Bijeljina-Rača, čime...

Fijakerijada povodom slave Grada Bijeljina

Na Gradskom trgu u Bijeljini, danas je povodom slave Grada Bijeljina održana fijakerijada u organizaciji Konjičkog kluba „Semberija“...

Narednih dana u RS će pojeftiniti gorivo

Na benzinskim pumpama u Republici Srpskoj benzin će narednih dana pojeftiniti do 12, a dizel do osam feninga...