ĆORIĆ: PANJIK – GARDISTI ISTINSKI HEROJI ODBRANE MAJEVICE (foto)

Datum:

Share post:

Panjik,  u opštini Lopare, još je jedno od mjesta koja  svjedoče o tome da srpski narod nije bio agresor na ovim prostorima, nego je branio svoja ognjišta i podnio ogromne žrtve za slobodu, a da su pripadnici Garde Panteri istinski heroji koji su položili živote za odbranu Priboja, Majevice i Republike Srpske, poručio je danas ministar saobraćaja i veza Nedeljko Ćorić. 

Ćorić, koji je prisustvovao parastosu Branku Panteliću, komandantu „Garde Panteri“, kapetanu Stevanu Laziću i 14 pripadnika ove elitne jedinice koji su poginuli u septembarskoj ofanzivi muslimanskih snaga na Priboj i srpska sela 1992. godine, istakao je ogroman značaj Garde Panteri i drugih ratnih jedinica u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu za odbranu ognjišta Srba koji žive na prostoru Majevice.

TESTNA REKLAMA

“Na današnji dan prije 30 godina Branko Pantelić Panter, kapetan Stevan Lazić sa 14 svojih saboraca, krvlju su se upisali na spisak heroja koji su položili svoje živote za odbranu Priboja, odbranu Majevice i Republike Srpske”, poručio je Ćorić. 

Ćorić je izrazio zahvalnost herojima koji su svoje živote dali za slobodu koju srpski narod danas uživa u Republici Srpskoj.

“Gardisti Pantera i srpski borci su se na današnji dan, ne mareći za svoju bezbjednost, suprotstavili brojnijim muslimanskim jedinicama i pobijedili. Zato danas  ovdje ne stoji zastava sa ljiljanima, već se vijori srpska trobojka. Ova zastava i Republika Srpska su naš zavjet. Zavjet koji su nam ostavili naša braća i očevi, naši saborci da čuvamo i štitimo. Da ne izgubimo u miru ono za šta su naši najbolji žrtvovali svoje živote i mladost. Da sjećanja na njih nikad ne izblijede, slava im i hvala!”, poručio je Ćorić.

Dešavanja u Bijeljini
izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Dodik: Ja hoću da vidim Republiku Srpsku samu i nezavisnu

Kandidat SNSD-a za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je večeras u Vlasenici da Republika Srpska ima šansu...

PETROVIĆ: SDS će rasturiti partiju šaha, figure pokreće narod

-Srpska demokratska stranka, stranka koja će rasturiti partiju šaha u Izbornoj jedinici 6 samo zato jer naše figure...

SPS Bijeljina: Uvjereni u dobre rezultate (foto)

SPS Bijeljina: Uvjereni u dobre rezultate. Druženje sa kandidatima SPS u Bijeljini koje je organizovao Gradski odbor Socijalističke partije...

SPS: Selak posjetio bijeljinski „Pass“ (foto)

Predsjednik Socijalističke partije Srpske i narodni poslanik Goran Selak sa delegacijom SPS posjetio je bijeljinsku kompaniju "Pass" gdje...