Nedeljko Ćorić, direktor Auto puteva RS, na svom fejsbuk profilu, napisao je da nema predaha na gradilištu druge dionice autoputa na panevropskom Koridoru 5c, takozvanoj „Dobojskoj obilaznici“.

„Do sada tehnički najzahtjevnija dionica autoputa u Republici Srpskoj, polako ali sigurno iz ideje prerasta u zbilju – most „Kostajnica“ jednim dijelom je već premostio rijeku Bosnu, uveliko se radi na vijaduktu „Putnikovo brdo“, kao i na izlaznom portalu tunela „Putnikovo brdo 1“, a na drugom tunelu, odnosno „Putnikovo brdo 2“ nastavljena su geotehnička ispitivanja. Očekuje se i početak radova na nadvožnjaku „Prisade“, napisao je Ćorić.

Kako kaže, prvi put u istoriji Republike Srpske istovremeno su aktivna gradilišta tri autoputa i to već pomenute „Dobojske obilaznice“, zatim dionice Rača – Bijeljina, kao sastavnog dijela budućeg autoputa Banja Luka – Beograd i autoputa na pravcu od Prijedora do Banje Luke, koju grade kineski partneri, putem koncesije.

„I nema stajanja – poslije sprovedenih procedura javnih nabavki, dodjeljeni su ugovori kineskim partnerima i za realizaciju projekta izgradnje dionice autoputa od Vukosavlja do Brčkog, te od Bijeljine do Brčkog, čime ćemo kompletirati budući „Put srpskog jedinstva“ i dodatno povezati Srpsku sa Srbijom“, piše Ćorić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име