ĆORIĆ: Lažne informacije da je stanje u SNSD Bijeljina loše

Datum:

Share post:

 
Predsjednik GO SNSD Bijeljina Nedeljko Ćorić kaže da informacije da je stanje u GO ove stranke loše i da su članovi nezadovoljni plasiraju oni koji su nezadovoljni snagom koju ova stranka ima danas u Bijeljini.

„Te navode o stanju u SNSD plasiraju upravo oni koji nisu zadovoljni snagom koju imamo danas u Bijeljini. Najbolju potvrdu o stanju u organizaciji daje rezultat. Smatram da je rezultat na izborima jedino mjerilo rada za svakog od nas, koji se bavimo politikom, a samim tim i rada naše organizacije“, izjavio je Ćorić gostujući na Alternativnoj televiziji.

 
Ćorić je rekao i da u SNSD ima različitih mišljenja, ali da su za odluke zaduženi organi stranke, te da pojedinac ne može sam da odlučuje.

„Naravno da ima različitih mišljenja i onih koji misle da treba ići u jednom ili drugom pravcu. Postoje i organi koji donose odluke i niko sam ne može da odlučuje. U SNSD je sve demokratski poredano i postoje organi koji, na kraju, donose konačne odluke. Te konačne odluke su sigurno u interesu svih članova naše stranke, ali ne smiju da zanemare opšti interes, interes naših građana“, naglasio je Ćorić.

TESTNA REKLAMA

U komunikaciji sa građanima definisati ciljeve
Kada je riječ o prioritetima i ciljevima za koje se zalaže SNSD u Bijeljini, Ćorić kaže da se oni stalno revidiraju, te da će ova stranka, kroz komunikaciju sa građanima, uspostaviti ciljeve i planove za naredne četri godine u Bijeljini.   

„Mi razgovaramo sa građanima i na osnovu tih razgovora mijenjamo prioritete i prilagođavamo ih trenutnoj situaciji. Ne možemo utvrditi ciljeve za lokalne potrebe, ukoliko ih stalno ne revidiramo. Sada idemo u jedan proces, u kojem ćemo putem okruglih stolova i raznih vidova komunikacije sa građanima uspostaviti naše ciljeve i  planove za naredne četiri godine, kako i šta ćemo uraditi u Bijeljini. Naravno, nećemo preuzeti lokalnu vlast ako ne budemo svjesni naših obaveza i naših potreba za sljedeće četiri godine. Tačno ćemo definisati šta i kako ćemo uraditi, kao i iz kojih izvora ćemo to finansirati“, objasnio je Ćorić.

 
Kao jedan od osnovnih prioriteta, Ćorić navodi izgradnju autoputa i putnu komunikaciju Beograd – Bijeljina – Banjaluka, koja je, tvrdi, velika razvojna šansa za Bijeljinu.

„Naš osnovni prioritet je izgradnaj autoputa, komunikacija Beograd – Bijeljina – Banjaluka. Mislimo da to predstavlja veliku razvojnu šansu za Bijeljinu, ne samo nakon realizacije tog velikog infrastrukturnog projekta, nego i tokom same izgradnje. Smatramo da će ogroman broj privrednika, pravnih i fizičkih lica, biti uključen u samu izgradnju i da ćemo stvoriti pretpostavke i mogućnosti da naše, domaće kapacitete i resurse podignemo na jedan, značajno viši nivo, te  da će naši privrednici i njihove kompanije doći do refenernci da mogu da izađu i van našeg grada i naše Republike, pa i same BiH i da mogu zajednički da nastupaju na mnogo ozbiljnijim i važnijim poslovima širom Balkana. To vidimo kao veliku šansu ne samo za razvoj privrede, nego i kulture, obrazovanja i svega ostalog“, istakao je Ćorić.

Ćorić smatra da Bijeljina ima ozbiljne kapacitete kada je riječ o razvoju turizma, ali da prioritet treba da bude selo.

„Bijeljina ima ozbiljne kapacitete za razvoj turizma. Naši prioriteti neće biti ona floskula, otvaranje radnih mjesta, strani investitori. Nisam siguran da danas imamo ambijent za to, ali sam siguran da možemo podizati svoje resurse, domaće kapacitete, uposliti ljude koji se već bave određenim poslovima, kao i podići nivo poljoprivredne proizvodnje, što je veoma značajno za Semberiju. Bez jakog sela nema ni jakog grada. To je u Bijeljini jasno i poznato svima nama. Mi moramo vratiti svoje prioritete na selo i pokušati da unapređivanjem poljoprivredne proizvodnje podignemo i ostale grane privrede u našem gradu“, rekao je Ćorić, koji smatra da su ovi ciljevi ostvarivi, ali uz sinergiju vlasti sa nivoa Republike, BiH i lokalne zajednice.

„To su tri nivoa koja moraju biti kompatibilna, u saradnji jedni sa drugima. Samo takvim pristupom i takvim odnosom možemo doći do naših ciljeva. Jako je značajno da znamo šta hoćemo da uradimo, kao i da imamo kapacitete i resurse kako to da uradimo“, istakao je Ćorić.

Odgovorni i stručni ljudi na odgovornim pozicijama
Prema njegovim riječima, SNSD će u razgovorima sa koalicionim partnerima insistirati da na odgovorne pozicije dođu stručni i odgovorni ljudi.

„Insistiraćemo da stručni ljudi, sa ozbiljnim kompetencijama, dođu na određene pozicije.  Bolja budućnost u našem gradu ne može se graditi „političkim namirivanjem“, nakon ostvarenih izbornih rezultata. Sigurni smo da samo sa kompetentnim i odgovornim ljudima na odgovornim pozicijama možemo podizati konkurentnost našeg grada i ispuniti očekivanja naših građana“, naglasio je Ćorić.

Ćorić je siguran da će SNSD Bijeljina ostvariti dobar rezultat u ovom gradu i da će gradonačelnik Bijeljine konačno biti iz ove stranke.

„Koliko god da radimo, uvijek će biti neko ko nas podržava i neko ko nas kritikuje, ali ja sam siguran da radimo dobar posao. Siguran sam da možemo ostvariti očekivan izborni rezultat i dobiti konačno svog gradonačelnika, sa kojim ćemo ići u korak sa izazovima koji nas očekuju i koji su pred nama“, rekao je Ćorić.
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com
 
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Obilježena slava Grada Bijeljina (foto)

Grad Bijeljina danas je proslavio krsnu slavu Svetog Pantelejmona, zaštitnika Grada. U sklopu programa, prije prazničnog bogosluženja, prisutni su...

U septembru počinje izgradnja dva auto-puta u RS

Prvi radovi na auto-putu Prijedor-Banjaluka počeće 2. septembra, a petnaestak dana kasnije krenuće i izgradnja dionice Bijeljina-Rača, čime...

Fijakerijada povodom slave Grada Bijeljina

Na Gradskom trgu u Bijeljini, danas je povodom slave Grada Bijeljina održana fijakerijada u organizaciji Konjičkog kluba „Semberija“...

Narednih dana u RS će pojeftiniti gorivo

Na benzinskim pumpama u Republici Srpskoj benzin će narednih dana pojeftiniti do 12, a dizel do osam feninga...