Članovi Izvršnog odbora FS RS ponovo traže sazivanje vanredne sjednice (foto)

Datum:

Share post:

Danas je administraciji Fudbalskog saveza Republike Srpske stigao dopis šestorice članova Izvršnog odbora kojim oni traže od predsednika FSRS Mile Kovačevića da sazove vanrednu sednicu IO, sa dnevnim redom:

Razmatranje i usvajanje Izvoda iz zapisnika 21. sjednice IO FSRS, održane 09.09.2019. god;

Razrješenje predsjednika FSRS od strane Izvršnog odbora, u skladu sa članom 42. stav 1. Statuta, zbog teškog kršenja Statuta;

Razno.

TESTNA REKLAMA

Dakle, članovi Izvršnog odbora FSRS više ne žele da čekaju i pravno se nadmudruju sa Milom Kovačevićem. U obrazloženju ovog zahteva za razrešenje Predsednika FSRS od strane  Izvršnog odbora stoji:

Zahtjev za sazivanje sjednice IO FSRS se podnosi u skladu sa članom 36. stav 1. Statuta FS RS.

Tačka ''Razrješenje predsjednika FSRS od strane Izvršnog odbora, u skladu sa članom 42. stav 1. Statuta, zbog teškog kršenja Statuta '', stavljena je na dnevni red IO zbog teškog kršenja Statuta FSRS član 36. stav 1. usljed odbijanja predsjednika FSRS da sazove sjednicu IO, što je po Statutu bio dužan da učini. Navedeni član imperativno određuje da ''na pismeni zahtjev najmanje šest (6) članova, predsjednik je dužan sazvati sjednicu Izvršnog odbora FSRS, koja se mora održati u narednih sedam (7) dana''.

Članovi IO su predložili dnevni red za sjednicu IO uključujući i kratko obrazloženje, a sve kako nalaže Statut. Dnevni red za vanrednu Skupštinu FSRS prema članu 26. stav 3. Statuta sastavlja Izvršni odbor. Prema tome 6 članova IO nisu ni trebali, a ni mogli da sastave dnevni red za vanrednu Skupštinu, jer je o tome trebao raspravljati Izvršni odbor. Vaši navodi da je dnevni red vanredne Skupštine morao biti u Zahtjevu za sazivanje sjednice IO su zamjena teza, jer to ne bi bilo moguće po navedenom članu 26. Statuta, tako da ste djelovali svjesno i s umišljajem, piše u zahtevu, i nastavlja:

Vaše odbijanje da sazovete traženu sjednicu kao i uslovi koje postavljate predstavljaju težak vid samovolje i opstrukcije rada Saveza. Vi ste u skladu sa članom 41. stav 3. Statuta alineja a) prvenstveno zaduženi za ''provođenje Odluka koje donosi Skupština i Izvršni odbor, kao i Komitet za hitna pitanja, putem Generalnog sekretarijata'' i alineja b) ''osiguravanje djelotvornog funkcionisanja tijela FSRS, da bi se ostvarili ciljevi opisani u ovom Statutu i programima koje odobri Skupština ili neko drugo tijelo''. Umjesto toga ponašate se samovoljno i blokirate rad tijela FSRS, Skupštine, putem generalnog sekretarijata, i IO.

Kad su u pitanju podnesci FS BiH, dostavljate ih sad ali su poznati široj javnosti. Ne uvažavate stav Komisije za propise FSRS, a šaljete nam mišljenja drugih organa. Interesantno je da Vas brine budžet kad su u pitanju sjednice na kojima se traži Vaše razrješenje.

Još da Vas poučimo da po Statutu ne postoje vanredne sjednice IO i da ste dužni da sazovete traženu sjednicu IO u rokovima predviđenim Statutom. Takođe, budući da se traži Vaše razrješenje ne možete mijenjati dnevni red niti glasati o Vašem razrješenju u skladu sa članom 42. stav 3. Statuta.

Predmetni zahtjev za sazivanje sjednice Izvršnog odbora FSRS podnosi 6 članova Izvršnog odbora, vjerodostojnost je utvrđena ličnim potpisima, te su u formalno pravnom smislu  ispunjeni svi uslovi iz člana 36. stav 1. i 2. Statuta FS RS, piše u zahtevu za razrešenje mile Kovačevića, a u dodatu ovog zahteva su i potpisi članova Izvršnog odbora.

Sada čekamo potez Mile Kovačevića. Po običaju krenuće njegovo tumačenje Statuta,  ali je evidentno da ćemo narednih dana ipak prisustvovati razrešenju ove fudbalske krize. Statut je jasna, Prva komisija FSRS je jasno rekla da se predsednik može opozvati, razrešiti, smeniti… Kako vam volja.

 

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: sportdc.net

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Lazarević i Radić

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Lazarević i Radić

Direktor Agrarnog fonda Zlatan Lazarević i predsjednik Udruženja poljoprivrednika „Sela Semberije“ Boško Radić bili su gosti portala Dešavanja...

SUTRA SMJENE U AD ’’GRAD’’ BIJELJINA – imenovanje novog direktora

U AD ’’Grad’’ Bijeljina ništa bolje, samo smjene... Kako saznaje portal Dešavanja u Bijeljini za ujutro (utorak, 16. avgust...

ĆORIĆ: “Radnik“ više nije “na koljenima“ (foto, video)

Predsjednik Fudbalskog kluba "Radnik" Bijeljina Nedeljko Ćorić rekao je danas da su u ovom klubu uspjeli da riješe...

MINISTAR PAŠALIĆ: Protivgradna zaštita ne može da izazove sušu

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić rekao je da je zadovoljan radom Protivgradne preventive jer...