epa11437555 Head coach Dragan Stojkovic of Serbia looks on prior to the UEFA EURO 2024 Group C soccer match between Denmark and Serbia, in Munich, Germany, 25 June 2024. EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

Dragan Stojković Piksi je već bivši i njegov boravak na klupi Srbije se broji danima, jer će biti potrebno samo da se administrativno riješe detalji oko raskida ugovora.

Ali, kola se neće slomiti samo na Piksiju, već slijedi ozbiljna čista u čitavom Fudbalskom savezu Srbije, prenosi Telegraf.

Piksiju i vrhu FSS-a se ne piše dobro i zbog toga što je predsjednica Skupštine Ana Brnabić javno ispričala kako je FSS napravio veliki gaf i rezervisao Orlovima put za Njemačku u hrvatskom avionu, koji je rezervisan umjesto nacionalne kompanije, što je vidio i predsednik Aleksandar Vučić, koji je bio izuzetno ljut kada je vidio to pred ispraćaj Orlova na EURO, što je i dao do znanja mnogima koji vode savez.

Vučić je bio ljut i kada su ga novinari u Briselu upitali o učinku Orlova, tako da Piksi i FSS više nemaju njegovu podršku.

Savez je imao ozbiljne kikseve i u Kataru, velika bura se digla i kada su mnogi čelnici i selektor optuženi javno u medijima i izjavama drugih članova Skupštine FSS da su uzeli ogromne premije za plasman na Svjetsko prvenstvo. Organizacija u Kataru je takođe bila izuzetno diskutabilna.

Dobili su drugu šansu, uslijedile su katastrofalne kvalifikacije gdje su jedva prošli na EURO u nikad lakšoj grupi.

Sve je na kraju kulminiralo Evropskim prvenstvom, gdje se igračima istina i nema previše šta zamjeriti, ali je selektor ponovo donosio diskutabilne oduke, koje na kraju nisu donijele rezultat, a svele su se na ukupno jedan postignut gol i šest upućenih šuteva ka golu kroz zvaničnu statistiku. Takođe, na tri utakmice im je najbolji igrač bio golman Predrag Rajković, što najbolje govori o svemu.

Vrijeme je očigledno za korenite promjene i do njih će, na radost fudbalske javnosti i doći izuzetno brzo.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: telegraf.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име