CIRKUS U NS RS: BAHATOST Milorada Dodika i SKAKUTANJE Draška Stanivukovića

Datum:

Share post:

Panem et circenses (hljeba i igara), podviknuo je prije skoro dva milenijuma rimski pjesnik Juvenal, kritikujući građane zbog apatije i, zahvaljujući besplatnom hljebu i interesovanju za gladijatorske igre, prepuštanja brige o javnim interesima vladarima i birokratama. Danas smo u Narodnoj skupštini Republike Srpske mogli vidjeti cirkus (skoro pa gladijatorske igre), samo od toga narod neće imati hljeba.

Narodna skupština Republike Srpske danas je raspravljala o zahtjevu predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika koji je povukao pitanje vitalnog interesa Republike Srpske na zaključak druge dvojice članova Predsjedništva o Pelješkom mostu.

Dodiku je za stavljanje van snage zaključka o pokretanju spora s Hrvatskom i poziv na rješavanje granice na moru između BiH i Hrvatske potrebna podrška dvije trećine poslanika u NSRS.

Međutim, umjesto rasprave o Pelješkom mostu, dobar dio rasprave vođen je između poslanika Partije demokratskog progresa Draška Stanivukovića i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

TESTNA REKLAMA

Još jednom smo mogli da vidimo uobičajen nastup kada su ova dva političara u pitanju – bahatost Milorada Dodika i “skakutanje” Draška Stanivukovića kao mladog (političkog) pjetlića. Dodik je još jednom pokazao i dokazao da ima tvrdu političku kožu i da ne preza čak ni od ličnih uvreda, dok je Stanivuković, takođe, još jednom pokazao i dokazao da igra politički “one man show” s ciljem skretanja pažnje na sebe.

Stanivuković je kritikovao Dodikov potez o vitalnom interesu RS, naglasivši da Dodik ima privatne interese i da se iza svega krije prevara. Takođe, govorio je i o privatnom biznisu porodice Dodik.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH mu nije ostao dužan iznijevši brojne uvrede na račun Stanivukovića, nazivajući ga raznim pogrdnim imenima, vrijeđajući njegov intelekt, dok je ključni dio Dodikovog obraćanja bio fokusiran na pokazivanje fotografija Draška Stanivukovića s određenim osobama iz kriminalnog miljea.

U raspravu sa Dodikom uključio se i poslanik SDS-a Nebojša Vukanović kao i poslanica PDP-a Jelena Trivić. Oni su takođe kritikovali Dodikov potez, iako znatno blaže od Stanivukovića. Dodik ni njima nije ostao dužan, mada je pažljivije birao riječi u odnosu na raspravu sa Draškom Stanivukovićem.

Nakon višesatnog nabrajanja mnogobrojnih afera, neriješenih kriminalnih slučajeva i međusobnih optužbi, rasprava se, bar prividno, smirila i vratila u okvire dnevnog reda.

Međutim, ostao je gorak okus, ne samo zbog političkih razmirica, nego i zbog produbljivanja jaza između sukobljenih strana koji se samo reflektuje na društvo.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: gerila.info

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

LOPARE: KOLO SRPSKIH SESTARA “MATI ANGELINA SRPSKA“ PROSLAVILO KRSNU SLAVU (foto)

Kolo srpskih sestara iz Lopara je obilježilo svoju krsnu slavu - Prepodobna mati Angelina Srpska. Tim povodom u hramu...

Kombajn oborio Ginisov rekord u žetvi pšenice

Poboljšane performanse New Holland kombajn CR8.90 Revelation su doprinijele ovom rekordu. Kompanija New Holland još jednom se upisala na...

Prva Liga Srpske: Glišić šokirao Zvijezdu 09, Rudar Prijedor okrenuo u nastavku

Kozara je šokirala Zvijezdu 09 i odnijela bod sa gostovanja. Ekipa iz Etno sela Stanišić je vodila 1:O sve...

SVRAKIN BLUZ URSULE JOVIĆ i porijeklo iz Broca – zaseok Jelaz

SVRAKIN BLUZ URSULE JOVIĆ i porijeklo iz Broca – zaseok Jelaz Glasoviti film Australija reditelja Baza Lurmana, romantična epska...