CIK sutra utvrđuje sve rezultate, osim za predsjednika Srpske

Datum:

Share post:

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine sutra će utvrditi rezultate Opštih izbora održanih 2. oktobra za sve nivoe vlasti, osim za predsjednika i potpredsjednika Republike Srpske, saznaju „Nezavisne“.

„Ponovno brojanje glasova još nije završeno za predsjdnika i potpredsjednika Republike Srpske i ti rezultati će se utvrditi naknadno. Za ostale nivoe vlasti to će biti utvrđeno sutra na sjednici i biće dat rok za žalbe na te utvrđene rezultate kako bi ostalo vremena da se te žalbe riješe do 2. novembra do kada CIK po zakonu treba da potvrdi rezultate izbora“, ispričao je izvor „Nezavisnih“ iz Centralne izborne komisije BiH.

Inače, rok od 22. oktobra do kada CIK treba da utvrdi rezultate izbora je interni rok koji je CIK sebi zadao, a Izborni zakon BiH prepoznaje samo rok od 30 dana za konačno potvrdi rezultate izbora.
Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a rekao je na današnjoj pres konferenciji da očekuje da CIK utvrdi rezultate izbora i za predsjednika i potpredsjednika do 22. oktobra te da ako to ne učini da će ići sa „ozbiljnim“ i pojedinačnim krivičnim prijavama protiv članova CIK-a.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: nezavisne.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

VRIJEME DANAS oblačno uz slabu i povremenu kišu

Ujutru i prepodne pretežno oblačno uz slabu i povremenu kišu samo ponegde. Tokom dana promenljivo uz smenu sunčanih...

BIJELJINA: Radnik ne posustaje – savladana i Omarska

Lider fudbalskog  šampionata Republike srpske Radnik iz Bijeljine, ne popušta. Večeras su na svom terenu lako porazili poslednjeplasiranu...

Zvezda pobijedila Partizan i plasirala se u finale Kupa Srbije

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana sastali su se u polufinalu Kupa Srbije, meč je odigran na stadionu Rajko...

BIJELJINA: ŽFK ’’Radnik Bumerang’’ u finalu Kupa BiH

ŽFK ’’Radnik Bumerang’’ iz Bijeljine pobjedom u Mostaru izborio je plasman u finale Kupa BiH za žene u...