CiK KAŽNJAVA I DO 10 OOO KM: Kazne plaćaju Vlado Đajić (SNSD), Sanja Dimitrić (PDP) ali i PDP, PDA i SNSD

Datum:

Share post:

CIK kaznio PDP, PDA i SNSD: Neki će morati da plate i 10.000 KM

Na 48. hitnoj sjednici Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine nekoliko stranaka i političkih subjekata je kažnjeno. Na sjednici je bilo 14 tačaka, a fizički su prisustvovali Irena Hadžiabdić, Vanja Bjelica Prutina i predsjednik Suad Arnautović.

Utvrđene su kazne za političke stranke PDP, PDA i SNSD, a kazne su dobili i njihovi kandidati Sanja Dimitrić, Elzina Pirić i Vlado Đajić.

Kandidatkinja PDP za Narodnu skupštinu Republike Srpske, odbornica u Skupštini Dervente i uposlenica osnovne škole u Derventi Sanja Dimitrić kažnjena je sa 3.000 KM, kao i PDP koji je kažnjen u istom iznosu zbog zloupotrebe javnog resursa u statusu prosvjetnog radnika, prostorija škole kako bi slala političke poruke.

TESTNA REKLAMA

Ona je objavila fotografiju s tekstom, koja je nastala u prostorijama škole, na njenom radnom mjestu.

– Još srećnija bih bila da sam svoje učenike dočekala sa besplatnim udžbenicima za što smo se i zalagali, međutim vlast to odbija – stajalo je u objavi koja je nedugo potom obrisana.
SDS je optužio Vladu Džajića da je iskoristio događaj otvaranja kardiohirurgije na UKC RS za slanje predizbornih poruka. Utvrđeno je da on jeste zloupotrijebio javna sredstva i resurse UKC RS i SRNA, a kako ga je SNSD kandidovao kazne su dobili oboje.

Vlado Đajić je dobio 10.000 KM novčane kazne, a SNSD 5.000 KM.

On je na tom skupu inače govorio “Mi ćemo da radimo i gradimo dalje…” te “U vrijeme kad smo mi krenuli da gradimo…” što je govor u množini i umjesto stranke ispred koje dolazi.

SDA je takođe prijavio i Elzinu Pirić, predsjednicu PDA te kandidatkinju za Predstavnički dom Parlamenta FBiH zbog govora mržnje. Ona je naime povezala predizborni plakat Bakira Izetbegovića na kojoj je fotografisan podignute ruke sa fašističkim pozdravom iz Drugog svjetskog rata.

Pirić je rekla da “nas neko pozdravlja kao nekad ‘39 kako su pozdravljali Evropu” što je direktna aluzija.
Zbog toga je kažnjena sa 5.000 KM, a PDA sa 3.000 KM.

Nakon prijave Transparency Internationala, SNSD je kažnjen i zbog vođenja plaćene političke kampanje prije početka iste. S obzirom na to da je riječ o prvom ovakvom kršenju SNSD u ovoj predizbornoj kampanji, dobili su minimalnu kaznu od 3.000 KM, prenosi Kliks.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: srpskainfo.com/klix.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

MIGRANTI u Bijeljini – Sve ih više i u Hercegovini

Migranti su opet zaprijetili granicama BiH. Zadnjih dana sve više naviru na sjeveroistoku i sjeverozapadu. Graničari kažu da...

PETROVIĆ: ’’Sistem te laže, ne veruj šta ti kaže, ovaj život je borba, od rođenja do groba, zato ustani odmah!’’

Srpska demokratska stranka, Partija demokratskog progresa i Pokret za pravdu i red Nebojše Vukanovića organizovali su mirne proteste...

MALETIĆ otvorio danas Međunarodni poljoprivredni simpozijum „Agrosim 2022“

Pomoćnik ministra poljoprivrede Zoran Maletić otvorio je danas Međunarodni poljoprivredni simpozijum „Agrosim 2022“ na kojem učestvuju stručnjaci iz...

LOPARE: JOVANI – SLAVA CRKVE U TOBUTU

U Tobutu kod Lopara obilježen je praznik Začeće Svetog Jovana Krstitelja – Jovani, krsna slava tobutske crkve Svetog...