Saopštenje Centralne izborne komisije prenosimo u cjelosti:

„Reagujući na Informaciju Vlade Republike Srpske objavljenu na službenoj web stranici, dana 06.04.2024. godine, kojom se pozivaju članovi organa za sprovođenje izbora iz Republike Srpske, da podnesu ostavke, naglašavamo da su sve izborne komisije, kao i birački odbori, dužni postupati nezavisno i nepristrasno, poštovati Ustav i zakone Bosne i Hercegovine, te vjerno i savjesno obavljati dodijeljene dužnosti.

Podsjećamo da je članom 2.9 Izbornog zakona BiH, između ostalog, propisana isključiva nadležnost Centralne izborne komisie BiH da koordinira, nadgleda i reguliše zakonitost rada svih izbornih komisija i biračkih odbora.

Izbornim zakonom BiH nije predviđena bilo kakva uloga drugih izbornih komisija u sprovođenju ovih ovlaštenja Centralne izborne komisije BiH, niti mogućnost ove institucije da ova ovlaštena prenese na bilo koju drugu izbornu komisiju.

Od svih članova izborne administracije, očekujemo zakonito i profesionalno postupanje koje nije u službi političkih interesa i zahtjeva, a sve u cilju zakonite pripreme, organizacije i sprovođenja Lokalnih izbora 2024. godine.“

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име