CiK BiH: Satnica za brojače glasova 4,5 KM

Datum:

Share post:

Satnica za brojače glasova angažovane u Glavnom centru za brojanje u sarajevskoj dvorani „Zetra“ iznosi 4,5 marke, zbog čega mnogi odustaju od tog angažmana, potvrđeno je za CAPITAL iz Centralne izborne komisije BiH.

Portparol CIK-a Maksida Pirić precizirala je da je u Glavnom centru za brojanje angažovano 370 osoba, ali kaže da se taj broj mijenja.

„Ljudi odustaju, neko zato što mu ne odgovaraju smjene, jer se radi u tri smjene, a neko iz nekih drugih razloga, možda i finansijskih, pa je upućen javni poziv za angažovanje dodatnog broja ljudi. U skladu s tim, vjerovatno će se morati izvršiti realokacija sredstava u okviru budžeta CIK-a“, kaže Pirićeva za CAPITAL.

Ona dodaje da se budžet za te namjene kreira u visini budžeta i sredstava utrošenih na prethodnim izborima.

TESTNA REKLAMA

„Ove godine za bruto naknade za osobe angažovane na određeno predviđeno je 224.000 KM, a stavka Naknade za troškove zaposlenih po ugovoru o djelu je 69.000 KM“, precizira Pirićeva.

Podsjećamo, CIK je prije dva dana donio Naredbu o ponovnom, odnosno kontrolnom brojanju glasova za predsjednika i potpredsjednika Republike Srpske. Otvaranje vreća i ponovno brojanje glasačkih listića biće sutra, a brojanje će biti organizovano u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu u 15:30 časova.

Ponovnom brojanju mogu prisustvovati svi akreditovani posmatrači političkih stranaka, kandidati koji se pojavljuju na glasačkom listiću, kao i akreditovani posmatrači za praćenje Glavnog centra za brojanje. Pored toga, prisustvo će biti omogućeno i zainteresovanim medijskim ekipama.

Prema posljednjim nepotpunim rezultatima koje je objavio CIK BiH, kandidat SNSD-a za predsjednika Srpske Milorad Dodik dobio je 291.915 glasova, a njegov najozbiljniji protivkandidat Jelena Trivić koju su podržali PDP, SDS i Lista za pravdu i red Nebojše Vukanovića osvojila je 262.969 glasova.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: capital.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

„VIDI TV“ poklanja Bijeljini koncert Halida Bešlića (foto)

Viditv započinje promotivne aktivnosti u svrhu informisanja građana BiH o digitalizaciji TV signala zemaljskog emitovanja nacionalnih i lokalnih...

Direktor Garantnog fonda ne želi auto staro četiri godine

– Direktor Garantnog fonda Republike Srpske Radivoja Krčmar zamjenio je luksuzni automobil star četiri godine još luksuznijim, pod...

SNSD u Bijeljini održao sjednicu Gradskog odbora (foto)

Večeras (ponedjeljak, 05. decembar 2022.) je održana 6. sjednica GO SNSD Bijeljina na kojoj je usvojen Izvještaj Gradskog...

Gasovod IZGRAĐEN, a gas NE TEČE kroz Bijeljinu! ZAŠTO?

Gasovod izgrađen, a gas ne teče: Evo kada će Bijeljina moći da koristi plin Gasovod je još prije nekoliko...