CIK BiH “POČEO“: Skinut kandidat SDA sa liste za izbore

Datum:

Share post:

Centralna izborna komisija Bih danas je poništila kanidaturu i skinula sa kandidatske liste SDA za Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH Begana Muhića, generalnog konzula BiH u Štutgartu, zbog kršenja Izbornog zakona.

Predsjedavajući CIK Suad Arnautović napomenuo je da je Izbornim zakonom precizirano koja se lica zbog posla ne mogu kandidovati za javnu izbornu funkciju, osim ako prethodno podnesu ostavku, uključujući i diplomatske i konzularne predstavnike BiH u inostranstvu.

On je naveo da Muhić nije riješio svoj status zbog čega se poništava ovjera njegove kandidature i skida ime sa kandidatske liste.

Arnautović je istakao da su kandidatske liste za opšte izbore 2. oktobra ovjerene, a da postupak štampanja kreće 8. avgusta.

TESTNA REKLAMA

Član CIK Željko Bakalar rekao je da će kandidatske liste uskoro biti date na uvid javnosti.

On je pozvao sve građane, birače u BiH da izvrše uvid u liste i da, ukoliko imaju saznanja da se na kandidatskim listama nalaze lica koja tu ne mogu biti, to prijave CIK.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtvbn.com/srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Lazarević i Radić

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Lazarević i Radić

Direktor Agrarnog fonda Zlatan Lazarević i predsjednik Udruženja poljoprivrednika „Sela Semberije“ Boško Radić bili su gosti portala Dešavanja...

SUTRA SMJENE U AD ’’GRAD’’ BIJELJINA – imenovanje novog direktora

U AD ’’Grad’’ Bijeljina ništa bolje, samo smjene... Kako saznaje portal Dešavanja u Bijeljini za ujutro (utorak, 16. avgust...

ĆORIĆ: “Radnik“ više nije “na koljenima“ (foto, video)

Predsjednik Fudbalskog kluba "Radnik" Bijeljina Nedeljko Ćorić rekao je danas da su u ovom klubu uspjeli da riješe...

MINISTAR PAŠALIĆ: Protivgradna zaštita ne može da izazove sušu

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić rekao je da je zadovoljan radom Protivgradne preventive jer...