CIK BiH: Još nisu prebrojani listići sa 1.000 biračkih mjesta

Datum:

Share post:

Brojanje se nastavlja: Iz CIK saopštili da još nisu prebrojani listići sa 1.000 biračkih mjesta

U Glavnom centru za brojanje glasova u Sarajevu i dalje traje kontrolno ponovno brojanje glasačkih listića iz Gradiške za nivo predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske, a, osim toga, ostalo je da se prebroje glasački listići sa još oko 1.000 biračkih mjesta, rečeno je Srni u ovom centru.

Isti izvor navodi da je ostalo da se ponovo prebroje glasački listići sa biračkih mjesta u cijeloj Posavini, Semberiji bez Bijeljine, cijeloj Hercegovini te sva biračka mjesta u Izbornoj jedinici tri, osim Banjaluke.

Izvor kaže da će brojanje listića za nivo predsjednika Republike Srpske biti nastavljeno i taj proces neće biti prekinut, ali da se “ne zna još šta je sljedeće na redu”.

Srni je u Glavnom centru za brojanje rečeno da tokom kontrolnog ponovnog brojanja glasačkih listića iz Gradiške nema značajnih odstupanja.

TESTNA REKLAMA

Centralna izborna komisija (CIK) BiH danas bi trebalo da objavi preliminarne rezultate opštih izbora, što je rok propisan Pravilnikom o provođenju izbora.

CIK je donijela ranije danas naredbu da se izvrši uvid u sadržaj vreća za određeni broj biračkih mjesta u Federaciji BiH (FBiH) i Brčko distriktu kako bi se utvrdilo da li je birački odbor nedostajuće glasačke listiće upakovao u neku drugu vreću.

Predsjednik CIK-a Suad Arnautović izjavio je da je riječ o neuredno spakovanim biračkim vrećama i biračkim mjestima u Zenici, Brčko distriktu i sarajevskoj opštini Centar, te da je to razlog zbog čega jutros nije zakazana sjedica CIK-a na kojoj bi trebalo da se utvrde rezultati opštih izbora.

Arnautović je najavio da će ta sjednica biti održana danas popodne.

CIK je 10. oktobra po službenoj dužnosti naredio otvaranje vreća i kontrolno ponovno brojanje glasačkih listića na svim redovnim biračkim mjestima u Srpskoj za nivo predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske.

Protiv ove naredbe glasao je član CIK-a Vlado Rogić, uz obrazloženje da naredba nije zasnovana na Izbornom zakonu BiH i da je preuranjena, jer još nisu utvrđeni rezultati izbora. 

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com/srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

JELENA TRIVIĆ podržala Gradonačelnika Bijeljine (foto)

-Pozivam nadležne organe da ispitaju lice koje je nedvosmisleno uputilo prijetnje gradonačelniku Bijeljine dr Ljubiši Petroviću tokom skupštinskog...

LOVAČKI SAVEZ RS: Poziv korisnicima lovišta za dostavljanje informacija

U postupku sprovođenja Odluke o osiguranju članova lovačkih uduženja i njihovih lovaca gostiju, zatim osiguranju od opasnosti požara...

PETROVIĆ: U Skupštini je na snazi političko licemjerstvo (video)

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović, rekao je novinarima da je procenat izvršenja budžeta za kapitalna ulaganja za prvih devet...

JOVIČEVIĆ (DEMOS): Odgovor na inicijativu vezano za asfaltiranje saobraćajnice „TOPOLICA“ (foto,video)

-Gospodo, pročitajte odgovor resornog odjeljenja, poručio je na početku svog obraćanja Jovičević, oko asfaltiranja saobraćajnice pod nazivom "TOPOLICA". -Potvrdili...