ČETIRI UČENIKA DOBILA PRILIKU ZA PRAKSU U BIJELJINI: Saradnja američke firme BioMech i Tehničke škole

Datum:

Share post:

U prostorijama američke firme “BioMech” u Bijeljini održan je prijem za četiri učenika završnih razreda Tehničke škole “Mihajlo Pupin”, koji će imati priliku za praksu u kompaniji.

Direktor istraživačkog centra američke firme ''BioMech'' iz Bijeljine Igor Perić i direktor Tehničke škole ''Mihajlo Pupin'' Milenko Maksimović potpisali su ugovor koji će omogućiti praksu za četiri učenika završnih razreda računarskog smjera.

Cilj ove prakse je usavršavanje najboljih učenika u IT sektoru i usmjeravanje mladih ljudi, poručio je direktor firme ''BioMech'' Igor Perić.

''Veoma se radujemo početku saradnje. Kako smo najavili prije mjesec dana, srednjoškolci će imati priliku da obavljaju stručnu praksu u našoj firmi. Drago mi je što imam priliku da radim sa talentovanom djecom iz našeg grada i omogućim im da vrlo rano krenu sa izgradnjom svojih karijera'', kazao je Perić na prijemu.

TESTNA REKLAMA

Učenike će na praktičnoj nastavi pratiti profesor Tehničke škole Nada Vasiljević, a odabrani učenici imaće i mentore u firmi.

''I ja sam bio učenik Tehničke škole ''Mihajlo Pupin''. Posebnu zahvalnost dugujem profesorici Nadi Vasiljević, koja je imala vrlo veliki uticaj na napredak moje karijere. Velika mi je čast i zadovoljstvo što konačno mogu da joj pomognem u pripremi nove generacije stručnjaka u računarskim naukama'', rekao je Perić.

Direktor Tehničke škole ''Mihajlo Pupin'' Milenko Maksimović istakao je da ova škola konstantno radi na unapređenju nastave i da misli na budućnost svojih učenika.

''Drago mi je što smo potpisali ugovor sa firmom ''BioMech''. Želimo da omogućimo učenicima kvalitetnu praksu, a ovo je zaista jedna od rijetkih kompanija u Bijeljini koja prvenstveno brine o ljudima. Vjerujem da će ova praksa biti vjetar u leđa svim našim učenicima'', rekao je Maksimović.

Učenici Tehničke škole ''Mihajlo Pupin'' istakli su da je praksa u američkoj kompaniji sjajna prilika za usavršavanje i rad po svjetskim standardima.

''Radujem se divnoj saradnji. Spreman sam da radim sa vama na usavršavanju za takmičenje. Volio bih da ostanem u Bijeljini nakon završetka škole. Vaša kompanija me je prijatno iznenadila i predivno ugostila. Nadam se nastavku saradnje'', kazao je jedan od učenika Tehničke škole Nikola Inđić.

Dobrodošlicu srednjoškolcima poželjeli su i izvršni direktor firme ''BioMech'' John Douglas i tehnički direktor Alex Maslenikov.

''Prijatno smo iznenađeni koliko ovdje ima kvalitetnih kadrova, što je rijetkost u Americi. Učenici su na intervjuu zadovoljili sve kriterijume i pokazali da imaju jako dobru tehničku osnovu u polju računarskih nauka, što jasno govori o kvalitetu tehničke škole iz koje su došli. Napravićemo čuda sa ovom djecom. Nema granice za to što možemo da napravimo!'', kazao je izvršni direktor John Douglas.

Direktor istraživačkog centra kompanije "BioMech" Igor Perić najavio je brojne nagrade za učenike iz Bijeljine koji na regionalnom, republičkom ili državnom takmičenju iz informatike osvoje jedno prva tri mjesta.

''Želimo da nagradimo i podstaknemo pobjednike regionalnih, republičkih i državnih takmičenja iz algoritama i struktura podataka. Pored novčanih nagrada za prva 3 osvojena mjesta, svaki srednjoškolac koji ostvari pravo na učešće na Svjetskoj olimpijadi iz informatike biće nagrađen računarom MacBook Pro najnovije generacije. Kada sam prvi put otišao na Svjetsku olimpijadu, meni je pred cijelim razredom tadašnji direktor škole poklonio najnoviji računar i znam koliko mi je to priznanje značilo. Drago mi je što sam sada u prilici da učinim isto i nagradim mlade ljude željne znanja'', rekao je Perić.

Perić je najavio i pomoć za Tehničku školu, kroz opremanje kabineta informatike.

''Planiramo da doniramo računare Tehničkoj školi iduće godine, kako bismo unaprijedili kvalitet nastave i omogućili kvalitetnije sticanje znanja'', rekao je Perić.

Saradnja firme ''BioMech'' sa Tehničkom školom samo je jedan u nizu praktičnih aspekata posvećenosti ulaganju u obrazovanje i mladih ljudi sa ovih prostora. U narednom periodu, biće još učenika i studenata kojima će biti omogućeno usavršavanje i praksa, ističu iz kompanije ''BioMech''.

Kompanija ''BioMech'' otvorena je u Bijeljini u februaru 2019. godine. Bavi se razvojem softvera za Apple uređaje, dizajniranjem, razvojem i distribucijom najsavremenijih rješenja za analitiku kretanja u realnom vremenu (Motion Analyics System).

Firmu je otvorio Igor Perić, bivši učenik srednje Tehničke škole ''Mihajlo Pupin'' iz Bijeljine i diplomac Fakulteta za Informacione tehnologije na Slobomir P Univerzitetu u Bijeljini. Nakon završenih master studija iz oblasti robotike van granica BiH i bogatog iskustva u oblasti programiranja, u Bijeljini je otvorio firmu, kako bi talentovanim i mladim sugrađanima pružio priliku za posao i rad po svjetskim standardima.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: bijeljina.org

 

Novi komentar

Komentara

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

LOPARE: KOLO SRPSKIH SESTARA “MATI ANGELINA SRPSKA“ PROSLAVILO KRSNU SLAVU (foto)

Kolo srpskih sestara iz Lopara je obilježilo svoju krsnu slavu - Prepodobna mati Angelina Srpska. Tim povodom u hramu...

Kombajn oborio Ginisov rekord u žetvi pšenice

Poboljšane performanse New Holland kombajn CR8.90 Revelation su doprinijele ovom rekordu. Kompanija New Holland još jednom se upisala na...

Prva Liga Srpske: Glišić šokirao Zvijezdu 09, Rudar Prijedor okrenuo u nastavku

Kozara je šokirala Zvijezdu 09 i odnijela bod sa gostovanja. Ekipa iz Etno sela Stanišić je vodila 1:O sve...

SVRAKIN BLUZ URSULE JOVIĆ i porijeklo iz Broca – zaseok Jelaz

SVRAKIN BLUZ URSULE JOVIĆ i porijeklo iz Broca – zaseok Jelaz Glasoviti film Australija reditelja Baza Lurmana, romantična epska...