Četiri kluba u Parlamentu BiH potpisali ZAHTJEV ZA SMJENU Košarca

Datum:

Share post:

Svrha smjene nije samo kazna za ministra, ona mora biti opomena svim ostalim ljudima na odgovornim pozicijama, prije svega nama, poslanicima građana. Smjena ministra Košarca mora se desiti i kao važan korak ka vraćanju povjerenja građana u institucije sistema", saopštili su poslanici SDS, PDP, Nezavisnog bloka, SDP i Naše stranke.
 

Poslanici BH bloka (SDP i Naša stranka) danas su u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH podnijeli zahtjev za iniciranje glasanja o potrebi rekonstrukcije Savjeta ministara Bosne i Hercegovine i to na način da se glasa o smjeni ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Staše Košarca (SNSD).
Zahtjev su potpisali i poslanici Nezavisnog bloka, PDP-a i SDS-a.

Povod je njegovo prisustvo na slavlju u sarajevskom restoranu Golf-Klub čime je prekršio mjere propisane za suzbijanje pandemije virusa korona.

"Ministar Staša Košarac je svojim činom pokazao nepoštivanje zakonskih propisa te direktno doveo u opasnost zdravlje građana Bosne i Hercegovine. Osim toga, građanima je poslao poruku da u Bosni i Hercegovini postoji nedodirljiva politička elita za koju ne važe zakonski propisi niti je na dometu pravosuđa, čime je narušen i ugled institucije kojom rukovodi, ali i ugled zemlje u cjelini", saopšteno je iz Naše stranke.

Navedenim postupanjem, kažu, imenovani je počinio radnje koje imaju obilježja krivičnog djela prema Krivičnom zakonu Federacije Bosne i Hercegovine – član 225: „Ko ne postupi po propisima ili naredbama kojima nadležni organ zdravstvene službe određuje preglede, dezinfekciju, odvajanje bolesnika ili drugu mjeru za suzbijanje ili sprečavanje zarazne bolesti kod ljudi, pa zbog toga dođe do opasnosti od širenja zarazne bolesti, kazniće se kaznom zatvora do jedne godine.“

TESTNA REKLAMA

"Pandemija je stanje nesreće u kojem je provođenje propisanih mjera prioritet, a članovi najviših državnih organa to svojim primjerom moraju pokazati. Odgovor Parlamentarne skupštine na ovakvo ponašanje mora biti smjena ministra Košarca.

 

Svrha smjene nije samo kazna za ministra, ona mora biti opomena svim ostalim ljudima na odgovornim pozicijma, prije svega nama, zastupnicima građana. Smjena ministra Košarca mora se desiti i kao važan korak ka vraćanju povjerenja građana u institucije sistema", saopštili su ovi poslanici.

Ako većina odluči suprotno, kako dodaju, ona poručuje isto što i ministar Košarac – da je iznad zakona te da je, ako pripadate odgovarajućoj političkoj opciji, moguće čak i nekažnjeno svjesno ugrožavanje zdravlja građana".

Košarac je u ponedjeljak dajući svoju prvu izjavu o prisustvu na korona-derneku kazao da je došao čestitati rođendan prijatelju, te da na ovom događaju nije dugo ostao.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: klix.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

STANIŠIĆ, PDP: Srcem i dušom, a i sa iskrenom radošću, nastavljam da se borim za bolje sutra

Fejsbuk status Miloša Stanišića, kandidata za Parlamentarnu skupštinu BiH ispred PDP za Izbornu jedinicu 3, prenosimo u cjelosti: "Dragi...

DANAS JE SVETI PANTELEJMON

Srpska pravoslavna crkva proslavlja danas praznik posvećen Svetom velikomučeniku Pantelejmonu. Sveti Pantelejmon rodom je iz Nikomidije (današnji grad Izmitu...

Samsung značajno smanjuje proizvodnju telefona?

Finansijski stručnjaci širom sveta predviđaju globalnu recesiju, a tržište pametnih telefona počelo je već da se priprema za...

AGRO SAVJET: Krompir dosegao rekordne cijene

Visoke temperature i suša su umanjile prinos krompira, a cijena je blizu maksimalnog iznosa, dok su uljana repica...