Dodik: Sinergija lokalne zajednice, RiTE Ugljevik i republičke vlasti bila bi nesumnjiv napredak za Ugljevik
U Ugljeviku je održan centralni predizborni skup Saveza nezavisnih socijaldemokarata (SNSD) na kome su, u prisustvu najvišeg rukovodstva stranke, koalicionih partnera i građana Ugljevika, predstavljeni kandidati ove stranke za odbornike i kandidat za načelnika opštine Dragan Gajić.

Gajić je u izjavi za medije naglasio da SNSD u Ugljeviku na lokalne izbore izlazi sa punom odborničkom listom od koje očekuju osam mandata, kao što i sam očekuje načelničko mjesto.

„Ovo kažem sa sigurnošću, jer nikada nismo imalu bolju situaciju da Ugljevik progleda, da se vrati Ugljevičanima i da u regiji i Republici Srpskoj bude prepoznatljiv kao lokalna zajednica, a ne samo po proizvodnji električne energije“, izjavio je Gajić koji je ubijeđen u pobjedu i slavlje poslije 6. oktobra.

Milutin Tasovac, nosilac liste SNSD-a za odbornike u Skupštini opštine Ugljevik istakao je da će Ugljevik već u prvom mandatu novog načelnika Dragana Gajića da osjeti pozitivne promjene.

„SNSD je poslije 23 godine konačno došao do trenutka da isprati lokalnu vlast, koja je 23 godine sprovodila teror nad građanima Ugljevika, i da Ugljeviku donese promjene sa najjačom odborničkom listom i Draganom Gajićem kao načelnikom“, poručio je Tasovac. On je rekao da aktuelni načelnik raspoložive resurse, poput najvećeg budžeta po glavi stanovnika, koristi samo za izbore i da Ugljevik uopšte ne izgleda kao izrazito razvijena opština.

„Logično pitanje za Ugljevik je šta bi se desilo da imamo sinergiju lokalne zajednice, RiTE Ugljevik i republičke vlasti. To bi nesumnjivo bio napredak. Zato sam došao ovdje da podržim Dragana Gajića koji zna da upravlja resursima i znaće da upravlja lokalnom zajednicom, a jednako je sposoban da animira i druge nivoe vlasti da se uključe u rješavanje lokalnih problema“, rekao je lider SNSD-a Milorad Dodik danas u Ugljeviku. On očekuje da će Ugljevik sa Tasovcem i Gajićem krenuti u jednu novu etapu u kojoj će predstavnici republičke vlasti češće dolaziti Ugljevik da vide kako se lokalna zajednica može dodatno urediti.

Na pitanje kako komentariše priču lokalne vlasti da se sprema prodaja RiTE Ugljevik, Dodik je odgovorio da je to stara priča i da je upravo aktuelna republička vlast spriječila privatizaciju primarnih kapaciteta elektroenergetskog sektora. „Primarni kapaciteti koji su sada u vlasništvu republike, ostaće u njenom vlasništvu“, poručio je Dodik.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име