Povodom obilježavanja “Dječije nedjelje” koja ove godine traje od 7. do 13. oktobra, Dnevni centar za djecu u riziku i Dnevni centar za djecu sa poteškoćama u razvoju, organizovali su prigodne aktivnosti. Recitaciju, predstavu i reviju kreativnih kišobrana, pripremili su za prvi dan aktivnosti. Jovanka Vuković, zamjenik Ombudsmana za djecu Republike Srpske rekla je da je ovo jedan od lijepih početaka “Dječije nedjelje”.

-Ovo je sedmica u kojoj se posvećuje posebna pažnja dječijim pravima i potrebama, ali i da razmotrimo kakve su uloge subjekata za zaštitu prava djeteta, koliko smo se posvetili i koliko još možemo, a sigurno možemo još više. Ovo je i prilika da djeca pokažu svoje potencijale i kapacitete, a moram istaći da mi odrasli treba da se preispitamo kakva je naša uloga, da li smo odgovorili ulozi i na kakav način treba još dalje da postupamo, ne samo tokom sedmice djeteta, nego tokom cijele godine”, rekla je Vukovićeva. Rukovodilac Dnevnog centra za djecu s poteškoćama u razvoju Nevena Rankić istakla je da svake godine obilježavaju “Dječiju nedjelju”, te da su za ovogodišnju pripremili različite radionice, druženja sa djecom u vrtićima i osnovnim školama.

-Prvog dana obilježavanja “Dječije nedjelje” pripremili smo za naše goste, a djeca su recitovala, pripredili smo jednu predstavu i modnu reviju šarenih kišobrana koje smo sa mališanima izradili na našim kreativnim radionicama”, rekla je Rankićeva i podsjetila da je Dnevni centar počeo sa radom u februaru 2021. godine.

-Konstantno se radi na proširenju usluga, na zadovoljstvo i djece i njihovih roditelja, a trenutno imamo dvadesetoro djece u Dnevnom centru za djecu sa poteškoćama u razvoju”, rekla je Rankićeva.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: semberija.info

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име