Čedomir Stojanović poslanik DEMOS u PS BiH predložio je ukidanje PDV-a na kupovinu prve nekretnine uz najavu da očekuje i podršku u Parlamentu BiH za ovu inicijativu.

“Očekujem da će na sutrašnjem zasijedanju poslanici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH podržati našu inicijativu i da ćemo usvojiti izmjena Zakona o PDV-u u smjeru ukidanja PDV-a na kupovinu prve nekretnine”, istakao je Čedomir Stojanović, jedini poslanik iz Semberije u Parlamentarnoj skupštini BiH.

Stojanović, koji je u PS BiH šef srpskog kluba, jedan je od predlagača mjere koja se odnosi na ukidanje PDV-a na kupovinu prve nekretnine.

“Ova mjera se pokazala kao veoma dobra u zemljama regiona i vjerujem da bi omogućila mnogima, prije svega mladim ljudima, da lakše dođu do prve nekretnine i obezbijede sebi svoj krov nad glavom uz ovu olakšicu”, rekao je Stojanović.

Izmjene Zakona podrazumijevaju samo tri člana i u suštini predviđaju da punoljetno fizičko lice koje je državljanin BiH sa stalnim mjestom prebivališta u BiH, a koje je kupac stana, ima pravo na povrat PDV-a pri kupovini prvog stana.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име