ČEDO TOŠKOVIĆ (1934-1992) – legenda dvorovljanskog Proletera

Datum:

Share post:

ČEDO TOŠKOVIĆ    1934-1992.

Čedo Ilije Tošković  je bio posebna ličnost u selu Dvorovi u smislu društveno političkog i sportskog rada kao i zemljoradnje.

Čedo je bio napredni zemljoradnik koji se pored toga bio i politički i sportski aktivista.

Njegova riječ je uvjek imala težinu i posjedovao je autoritet i poštovanje od svojih sugrađana.

Učesnik je svih dešavanja u Mjesnoj zajednici Dvorovi i FK “Proleter“ Dvorovi.

Fudbal nije igrao aktivno jer je bio ranjavan u desnu nogu i nije se istim mogao baviti ali mu to nije smetalo da bude aktivan u radu i organizaciji istorije FK “Proleter“ Dvorovi.

Gotovo neprestalno je bio član Uprave kluba a ponekad i sam predsjednik. Sa uspjehom je rješavao nastale probleme, obezbeđivao svojim autoritetom potrebna sredstva a  davao je nesebično i svoju logistiku. Jedan o zaslužnih je za pravljenje fudbalskog igrališta na sadašnjem mjestu, rekonstrukciji  travnatog terena, član Uprave i neposredni učesnik organizovanja  kluba na nivo plasmana u 3. Ligu SFRJ, učesnik organizacije rtobno novčanih tombula i dr.

OSNOVAO i FK “Napredak“ Dijelovi

Kada je došlo vrijeme da se nagomilalo omladine koja je igrala fudbal a nije bilo mjesta za sve u postojećem klubu, skupa sa svojim komšijama djelovljanima, osniva FK “Napredak“ Dijelovi koji i danas postoji.

Dobrovoljno se odriče dijela svoje zemlje u komesaciji i skupa sa drugim akterima pravi fudbalsko igralište u Dijelovima koje se nalazi u sklopu Doma kulture u centru mjesta.

Njegovi sinovi Dragan i Branislav su započeli igranje fudbala u omladinskim selekcijama Proletera a potom u Napredku gdje su završili svoje karijere.

Branislav je, nažalost, poginuo 1994. godine u otadžbinskom ratu.

Za stvaranje istorije FK “Proleter“ Dvorovi, Čedo Tošković je od 1979. godine nosilac „SREBRNE PLAKETEFK “PROLETER“ DVOROVI“.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Razvojna agencija Grada Bijeljina organizovala Infodan – prezentacija Programa rada za 2023.godinu

Razvojna agencija Grada Bijeljina danas je organizovala Info dan, odnosno, prezentaciju Programa rada za 2023. godinu Razvojne agencije Grada...

Načelnik Savić učestvovao u Beču na Konferenciji u organizaciji OEBSA

„Na sastanku u Beču imao sam priliku da zajedno sa načelnikom Teočaka Taibom Muminovićem učestvujem u radu konferencije...

Dnevni horoskop za 31. mart

OVAN POSAO: Napredujete iz dana u dan. Ovakva dinamična atmosfera vam potpuno odgovara. Ovo je u potpunosti energija koja vama...

Twitter ukida stare oznake za verifikaciju 1.aprila

Zastarjeli verifikovani korisnici moraće da plate kako bi zadržali svoj status. Uskoro će korisnici sa prethodno verifikovanim Twitter nalozima...