ČAVIĆEV POLITIČKI SUNOVRAT: Od predsjednika SRPSKE do ŠEFA Regionalnog odbora Čubrilovićevog Demosa!

Datum:

Share post:

Narodni demokratski pokret (NDP) Dragana Čavića do Nove godine trebalo bi da se priključi Demokratskom savezu (Demos) Nedeljka Čubrilovića, saznajemo nezvanično.

Izvori našeg portala tvrde da je između lidera NDP-a i Demosa "dogovoreno skoro 90 odsto" oko predstojećeg ujedinjenja te dvije političke partije, te da je, prema njihovim riječima, ostalo još samo da se "utanače određene finese".

– Prema dogovoru, prilikom ujedinjenja Demosa i NDP-a planirano je da Dragan Čavić odmah bude imenovan za predsjednika Regionalnog odbora Demosa za Banjaluku, što automatski znači da bi lider NDP-a, kada svoju stranku "utopi" u Čubrilovićevu partiju, postao i član Predsjedništva Demosa – tvrde naši izvori.

Dragan Čavić političku afirmaciju stekao je u SDS-u, stranci čiji je jedno vrijeme bio i predsjednik, a od 2002. do 2006. godine obavljao je funkciju predsjednika Republike Srpske. 

TESTNA REKLAMA

Nakon razlaza sa SDS-om Čavić osniva novu političku organizaciju, Demokratsku partiju, koja nakon ujedinjenja sa Novom socijalističkom partijom pokojnog Zdravka Krsmanovića mijenja naziv u Narodni demokratski pokret (NDP).

Do završetka opštih izbora 2018. godine Dragan Čavić i NDP politički su djelovali kao najžešća opozicija aktuelnoj vlasti u Republici Srpskoj, da bi u novembru iste godine Čavić objavio da NDP napušta opozicionu koaliciju Savez za pobjedu.

Odlukom Nadzornog odbora "Elektrokrajine" Banjaluka iz februara ove godine, Dragan Čavić imenovan je za vršioca dužnosti direktora tog javnog preduzeća.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: insajder.in

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

LOPARE: KOLO SRPSKIH SESTARA “MATI ANGELINA SRPSKA“ PROSLAVILO KRSNU SLAVU (foto)

Kolo srpskih sestara iz Lopara je obilježilo svoju krsnu slavu - Prepodobna mati Angelina Srpska. Tim povodom u hramu...

Kombajn oborio Ginisov rekord u žetvi pšenice

Poboljšane performanse New Holland kombajn CR8.90 Revelation su doprinijele ovom rekordu. Kompanija New Holland još jednom se upisala na...

Prva Liga Srpske: Glišić šokirao Zvijezdu 09, Rudar Prijedor okrenuo u nastavku

Kozara je šokirala Zvijezdu 09 i odnijela bod sa gostovanja. Ekipa iz Etno sela Stanišić je vodila 1:O sve...

SVRAKIN BLUZ URSULE JOVIĆ i porijeklo iz Broca – zaseok Jelaz

SVRAKIN BLUZ URSULE JOVIĆ i porijeklo iz Broca – zaseok Jelaz Glasoviti film Australija reditelja Baza Lurmana, romantična epska...