Slaviša Cacanović, doktor veterinarske medicine, član Gradskog odbora Lista za pravdu i red Nebojša Vukanović Bijeljina

Povjerenik Liste za pravdu i red iz Bijeljine, Slaviša Cacanović, postavio je javno pitanje: ’’Da li neko zna gradsko preduzeće u Bijeljini koje posluje pozitivno?’’

Ova izjava izazvala je pažnju javnosti jer skreće fokus na stanje u javnim preduzećima, koja bi trebala da funkcionišu kao oslonac razvoja Bijeljine, ali umjesto toga često posluju s gubicima.

Cacanovićev komentar odražava širu zabrinutost za efikasnost upravljanja javnim resursima i funkcionisanje lokalne uprave u Bijeljini. Kao povjerenik Liste za pravdu i red, Cacanović očito želi da naglasi važnost odgovornog poslovanja i transparentnog upravljanja javnim sredstvima, ističući potrebu da se preduzmu koraci ka stabilizaciji i poboljšanju rada gradskih preduzeća u Bijeljini.

-Takvi problemi nisu prisutni samo u Bijeljini, već se često javljaju i u drugim sredinama, gdje lokalne vlasti nisu usmjerene ka stvaranju uslova za pozitivno poslovanje, nego često zapadaju u dugove i obaveze koje se gomilaju godinama, rekao je za portal Dešavanja u Bijeljini Slaviša Cacanović povjerenik Liste za pravdu i red u Bijeljini.

Cacanović dalje navodi da bi rad javnih preduzeća, stručnost odgovornost i profesionalizaciju direktorskih pozicija trebalo temeljiti na transparentnim praksama i dugoročnim strategijama koje će omogućiti održivost i napredak, umjesto kratkoročnih rješenja koja nerijetko dovode do gubitaka, naglašavajući da je potrebno izvršiti reviziju poslovanja svakog preduzeća, pronaći ključne probleme i osmisliti konkretne mjere za poboljšanje i rad istih.

-S obzirom na to da su javna preduzeća u velikoj mjeri odgovorna za pružanje osnovnih usluga građanima njihovo negativano poslovanje može značajno uticati na kvalitet života građana. Loše upravljanje, nedostatak investicija i kadrovski problemi samo su neki od izazova s kojima se ova preduzeća susreću, nastavio je Cacanović.

-Ovaj poziv Liste za pravdu i red može biti prvi korak ka reformama koje su neophodne da bi gradska preduzeća u Bijeljini počela pozitivno poslovati te da dugoročno doprinose razvoju Bijeljine, upozorava Cacanović.

Cacanović zaključuje da je vrijeme da gradska administracija preuzme odgovornost i da se gradskim resursima upravlja na način koji je u najboljem interesu građana, pozivajući na reforme koje će omogućiti pozitivan poslovni bilans i efikasnije pružanje usluga.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име