BUDIMO HUMANI: Tuga do neba – ovi mali anđelčići ''žive'' od 35 KM

Datum:

Share post:

U selu Porebrice, opština Pelagićevo, u tuđoj staroj i trošnoj kući, živi samohrana majka Anica Perić sa dva maloljetna djeteta – sedmogodišnji Zoran i i tri godine mlađa Slobodanka.

Njihov otac Božo je preminuo prošle godine od teške bolesti i od tada ova porodica živi sa mizernih 35 KM koje primaju na račun dječijeg doplatka.

Majka Anica je nakon smrti supruga Bože obolijela. Uprkos bolesti, radila bi, ali joj briga o djeci to onemogućava. Kaže da joj slabo ko pomaže i da pored izuzetno teškog života živi u neizvjesnosti, jer nemaju obezbijeđen krov nad glavom.

Zoran, Anica i Slobodanka Perić

TESTNA REKLAMA

Mjesečna pomoć od socijalne ustanove stiže za jedno dijete u visini od 35 KM. Od toga se nema šta kupiti,skuvati, jesti, živjeti…

Osim brige oko obroka, sledeća koja se nadovezuje je i kako izvesti djecu na put. Njihove želje su skromne, a mali Zoran koji od ponedjeljka kreće u prvi razred samo želi da ima školski pribor.

Četvorogodišnja djevojčica i ne voli baš da se odaziva na ime Slobodanka ili Boba i radje će se odazvati na ''Pile'', jer je njen otac tako zvao.

Primjer života Anice i njene djece koji je ispod granice siromaštva je nevidljiv za državu. Zato se pomoć očekuje od dobrih i humanih ljudi.

I tako dok bogati postaju sve bogatiji,a siromašni sve siromašniji nadamo se da će priča o Anici i njenoj djeci podstaći na razmišljanje – kako o samom životu tako i o bitnim promjenama i mjerama koje moraju doprinjeti smanjenju ovakvog trenda, prije svega u oblasti socijalne zaštite stanovništva.

Za sve dobre ljude koji žele pomoći ovoj porodici  dajemo instrukcije za pomoć u KM:

Anica Perić
Račun broj: 554-402-002615-05-47
Pavlović internacional bank A.D.
Uplate iz inostranstva:
Anica Perić
Broj deviznog računa: BA 5550000045237423
NOVA BANKA A.D. BANJA LUKA
SWIFT: NOBIBA22
Broj telefona:
+387 65 336 771

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtvbn.com
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

LOPARE: KOLO SRPSKIH SESTARA “MATI ANGELINA SRPSKA“ PROSLAVILO KRSNU SLAVU (foto)

Kolo srpskih sestara iz Lopara je obilježilo svoju krsnu slavu - Prepodobna mati Angelina Srpska. Tim povodom u hramu...

Kombajn oborio Ginisov rekord u žetvi pšenice

Poboljšane performanse New Holland kombajn CR8.90 Revelation su doprinijele ovom rekordu. Kompanija New Holland još jednom se upisala na...

Prva Liga Srpske: Glišić šokirao Zvijezdu 09, Rudar Prijedor okrenuo u nastavku

Kozara je šokirala Zvijezdu 09 i odnijela bod sa gostovanja. Ekipa iz Etno sela Stanišić je vodila 1:O sve...

SVRAKIN BLUZ URSULE JOVIĆ i porijeklo iz Broca – zaseok Jelaz

SVRAKIN BLUZ URSULE JOVIĆ i porijeklo iz Broca – zaseok Jelaz Glasoviti film Australija reditelja Baza Lurmana, romantična epska...