BRČKO: Prošlo je 18 godina, a ubica djevojčice Suzane Simikić je i dalje na slobodi

Datum:

Share post:

Djevojčica Suzana Simikić, učenica osmog razreda Osnovne škole u Ražljevu kod Brčkog, imala je 15 godina kad je 9. maja 2001. ubijena na povratku iz škole.   I danas, 18 godina nakon zločina, ubica djevojčice još je na slobodi.

Sekretar Tužilaštva Brčko distrikta Samir Beganović rekao je da se istraga u ovom predmetu i dalje intenzivno provodi.

– Od izvršenja ovog krivičnog djela istraga se neprekidno vodila preduzimanjem raspoloživih istražnih mjera i radnji, koje su se većim ili manjim intenzitetom provodile u kontinuitetu. U okviru istrage saslušano je više od stotinu svjedoka te je proveden značajan broj vještačenja, uključujući i uzimanje i analizu DNK profila većeg broja osoba. Budući da je rad u ovom predmetu u toku, za sada nije moguće javno objavljivanje više informacija o ovom slučaju – rekao je Beganović.

Suzanino tijelo pronađeno je u šumi pored puta, nekoliko stotina metara od porodične kuće.

TESTNA REKLAMA

Rekonstrukcijom je utvrđeno da je Suzana nakon nastave, oko 12 sati, izašla iz škole te s drugaricama i ostalim učenicima koji koriste prevoz, sačekala autobus i ušla u njega. Izašla je oko 13 sati na stanici nadomak porodične kuće i od tada joj se izgubio svaki trag.

Odmah je organizovana potraga i, tri sata poslije, njeno tijelo pronađeno je u šumi. Djevojčici je u usta bio zabijen drveni kolac, a obdukcija je pokazala da je uzrok smrti gušenje.

Svojevremeno je uzet i DNK svih mještana radi upoređivanja DNK traga, za koji istražioci smatraju da ga je ostavio ubica.

Osim toga, konsultovani su i stručnjaci američkog FBI-ja, a raspisana je i novčana nagrada od 50.000 maraka za informaciju o ubici, ali sve to, nažalost, nije dovelo do rasvjetljavanja zločina.

Majka se ubila
Sara Simikić (56), majka ubijene Suzane, nije mogla izdržati tugu zbog gubitka kćerke i 26. maja 2010. izvršila je samoubistvo. Prema zvaničnoj policijskoj evidenciji, skočila je u bunar kod porodične kuće u Buzekari.

Izvor: avaz.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

ANALIZA: Kome ide u prilog više kandidata za predsjednika Republike Srpske

Za fotelju u Palati Republike na oktobarskim izborima boriće se 31 kandidat. Ali, sve procjene, očekivano, govore da...

BIJELJINA: NIKOLA VLAČIĆ NOVO LICE U KMF “RADNIK“

KMF Radnik iz Bijeljine angažovao je još jedno novo ime pred početak Premijer lige BiH u futsalu. Novo lice...

PIKSEL održao predavanje u prostorijama GO Ujedinjene Srpske u Bijeljini (foto)

Večeras je u prostorijama Gradskog odbora Ujedinjene Srpske Bijeljina održan sastanak na kome je prisustvovao šef Centra za...

BIJELJINA: Sastanak Gradonačelnika sa predstavnicima udruženja poljoprivrednika i Agrarnog fonda

Gradonačelnik Ljubiša Petrović održao je danas u Gradskoj upravi sastanak sa predstavnicima udruženja poljoprivrednika sa područja Semberije i...