BOŽOVIĆ, SDS: Naši članovi odstranjeni su sa BM, jer su se zalagali da kutije budu okrenute ka članovima biračkog odbora (video)

Datum:

Share post:

Predsjednik Glavnog referendumskog štaba SDS, Marinko Božović, održao je konferenciju za medije na kojoj je istakao da su jutros u 7 časova od 183 biračka mjesta, svih 183 uredno otvorena, iako, kako kaže, postoje određeni problemi, te da ukoliko problemi pređu dozu neozbiljnosti GIK, postavlja se pitanje da li je provođenje referenduma izvedeno da demokratski način.

„Od 183 biračka mjesta, raspolažemo sa podacima sa 63 biračka mjesta, na osnovu kojih znamo da je izlaznost na ovih 63 BM 22,05%, a kada to pogledamo po nekim mjestima koja se nalaze u samom gradu Bijeljina, onda znamo da na BM u osnovnoj školi Vuk Karadžić 23%, na jednom od BM u OŠ „Sveti Sava“ je 19,5%, što će u prosjeku reći da je izlaznost u gradu negdje oko 20%. Kada su u pitanju sela, izlaznost je oko 3% i ona se kreće od 34% u Velinom selu do 17% u Glavičicama“, rekao je Božović.

Božović je takođe istakao da su predstavnici MUP RS u MZ Janja, sa jednog od BM, odstranili potpredsjednika Skupštine Grada Bijeljina, Mustafu Gradaščevića, s obzirom da je, kako kaže Božović, manipulisao biračkim procesom.

„Naši posmatrači su utvrdili da je više puta izvodio birače na glasanje. S obzirom da on pripada koaliciji koja se zalaže za opoziv Ljubiše Petrovića, ovim je potpuno jasno na koju stranu i kako trenutna vlast u RS manipuliše glasovima Bošnjaka i ko je ustvari u koaliciji sa Bošnjacima ovde i u cijeloj RS. Ubjeđen sam da će svi pošteni ljudi, bez obzira kojoj naciji pripadaju, glasati za jednog poštenog čovjeka, poštenog Gradonačelnika, kao što je naš Ljubiša Petrović“, kaže Božović.

On je takođe naglasio da je nekoliko članova SDS odstranjeno sa biračkih mjesta, jer su se, kako kaže, zalagali za provođenje Zakona, odnosno, zalagali su se da kutije budu okrenute ka članovima biračkog odbora, a ne prema zidu.

„Jutros, prilikom izražavanja volje predsjednice GIK, došlo do njenog javnog glasanja, kažem, ukoliko je to tačno i ukoliko je ona na javan način glasala i pokazala da je za opoziv, onda je veliko pitanje da li je ona uopšte može da bude na ovom mjestu i da li može na demokratski način da provodi opoziv“, rekao je Božović, te istakao da se GIK ne ponaša na objektivan način.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Predstavnici Privredne komore RS i PPK Bijeljina posjetili firmu „Rakić Komerc“ iz Batkovića

"Rakić Komerc" iz sela Batković kod Bijeljine bavi se proizvodnjom i prodajom konzumnih jaja, stočne hrane i proizvodnjom...

BIJELJINA: Otvoren 13. Međunarodni sajam turizma i gastrokulture (foto, video)

U Bijeljini je danas otvoren 13. Međunarodni sajam turizma i gastrokulture „Bijeljina-turist 2024“. Sajam ove godine okuplja 88...

LOPARE: Predstavljen projekat promocije poljoprivrednih potencijala Opštine (foto)

Prezentacija projekta pod nazivom „Promocija poljoprivrednih i turističkih potencijala opštine Lopare“, koji realizuje Turistička organizacija opštine Lopare, u...

STANIVUKOVIĆ O “PUTU“ IGORA RADOJIČIĆA: „Šta god drugi rade, neka im je srećno i neka idu putem kojim smatraju da trebaju ići“ (foto)

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, prokomentarisao je, formiranje pokreta "Svojim putem", na čijem čelu će biti Igor Radojičić, bivši...