BOŽOVIĆ: Dodiku je jasno da mu najveća opasnost u političkom životu prijeti od Srpske demokratske stranke

Datum:

Share post:

Javnosti se putem FB naloga obratio Marinko Božović načelnik Opštine Istočna Ilidža i člana predsjedništva SDS te post prenosimo u cijelosti:

Manipulacija svim i svačim u Republici Srpskoj je svakodnevna pojava i uspostavljeno pravilo vladajućeg režima. Beskrupulozno, nisko i sinhronizovano, nastavlja se satanizacija svih koji razmišljaju drugačije u Republici Srpskoj.

Svima je jasno, pa i Dodiku, da mu najveća opasnost u političkom životu prijeti od Srpske demokratske stranke. Uticaj režimskih medija kroz aktiviranje mnogih ucijenjenih i ličnim interesima vođenih organizacija, stranaka i pojedinaca je da se plasira nova vijest koja će biti bitnija i važnija od one izvorne, suštinske i kroz praksu dokazane teorije o lažnom patriotizmu i kriminalu Milorada Dodika.

Mi iz Srpske demokratske stranke smo zauzeli jasan stav prema ovom procesu i nastavićemo da osuđujemo suludu politiku ovog čovjeka, koji nije u stanju da okupi srpski narod i više od dvije decenije je sinonim za podjele, nejedinstvo, svađe, ucjene, diktaturu i još mnogo toga što dokazuje da on nije istinski i pravi vođa srpskog naroda, bez obzira na funkciju Predsjednika RS koju u ovom momentu vrši.

Razlika između ozbiljnih društava i društva kako ga percipira Milorad Dodik je u tome što prvim upravljaju institucije, a drugim se upravlja institucijama. Upravo tako, institucije postaju marionete i sasvim je nebitno da li je Milorad Dodik predsjednik Vlade Republike Srpske, član Predsjedništva iz Republike Srpske, predsjednik Republike Srpske ili predsjednik mjesne zajednice Bakinci, svejedno – on će biti taj koji odlučuje.

Prije par dana su aktivisti SNSD-a, simbolično, na bazenima Džungla u Doboju, u znak podrške Miloradu Dodiku, grupno skočili u bazen. Parola je: „I u vatru i u vodu za Dodika“. U vodu ste skočili, a nastavak ludog performansa se uskoro očekuje. Džungla, simbolično.

Iako sam lično uvjeren da SNSD, u osnovi, predstavlja interesnu zajednicu, ipak vjerujem da mora postojati određeni nukleus razumnih i čestitih ljudi u svakoj organizaciji. Vi pozivate na odbranu Dodika, mi isključivo na odbranu INSTITUCIJA i odgovor je vrlo jasan: Odbrana INSTITUCIJA – DA – Jednoumlje NE!

Sa naše strane je uvijek otvoren dlan za dijalog oko svih suštinskih pitanja od nacionalnog interesa. Dozvolite mi da vam to opet kažem, Milorad Dodik nije jedno od njih.

Ukoliko SNSD ima politički integritet i istinsku volju za uspostavljanje donje granice “međe” oko svih nacionalnih tačaka identiteta i ključnih političkih pitanja, Srpska demokratska stranka je spremna za tu vrstu ravnopravnog i otvorenog razgovora sa svim strankama i pojedincima u Republici Srpskoj, ali isključivo bez Milorada Dodika.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Zvijezda 09 pobjednik u Laktašima

Gosti iz Semberije su konačno prekinuli niz poraza. U Premijer ligi im ne cvjetaju ruže, ali su u...

BIJELJINA: Radnik izbacio Borac iz Kupa Republike Srpske

Radnik izbacio Borac iz Kupa Republike Srpske Fudbaleri Borca neće imati priliku da odbrane trofej Kupa "Dr Milan Jelić"...

Korisnici Dnevnog centra za djecu u riziku u Bijeljini organizovali priredbu povodom Dječije nedjelje (foto)

Tradicionalno, prve sedmice oktobra, djeca iz Dnevnog centra za djecu u riziku Centra za socijalni rad Bijeljina, obilježavaju...

BOSIĆ, SDS: Odbijanje Zakona o PDV je neviđen izraz bahatosti

Mladen Bosić, delegat u Domu naroda, govoreći o stavu SNSD-a i neusvajanju Zakona o podizanju limita za ulazak...