BOŠKO RADIĆ: Značajna odluka odbornika o nova 2 pfeninga podsticaja

Datum:

Share post:

Predsjednik Udruženja poljoprivrednih proizvođača „Sela Semberije“ Boško Radić pozdravio je danas, kao značajnu pomoć poljoprivrednicima, dogovor o obezbjeđivanju dodatnih 2 feninga podsticaja za proizvedenu i predatu pšenicu na području grada Bijeljine.

Dogovor o izdvajanju dodatnih sredstava na prethodno obećanih 3 feninga iz budžeta Grada, postigli su danas odbornici Koalicije „Dogovor za Bijeljinu“, a sredstva će biti obezbijeđena prilikom prvog rebalansa.

„Ovo je velika pomoć poljoprivrednim proizvođačima u sadašnjim zaista teškim finansijskim uslovima proizvodnje. Posebno onima koji imaju manje posjede, kojih je najviše na ovom području za koje se podsticaji isplaćuju iz budžeta grada, odnosno gradskog Agrarnog fonda. Uz 3 feninga koje je Skupština grada već ranije izdvojila, to je ukupno 5 feninga podsticaja na postojeću otkupnu cijenu“ rekao je Radić.

Radić je podsjetio i da je Ministarstvo poljoprivrede Republike Srpske već dalo podsticaje od 400 KM po hektaru, i 0,5 KM podsticaja po litru dizela.

Otkupna cijena pšenice za poljoprivredne proizvođače koji su pšenicu predali u silose AD „Žitopromet“ Bijeljina i Mlin „Pavlović“ iz Crnjelova iznosi 64 feninga, dok je otkupna cijena u drugim mlinovima od 62 do 64 feninga. Na tu cijenu Grad Bijeljina će, kada Skupština grada usvoji rebalans budžeta dodati još 5 feninga podsticaja, podsjetio je Radić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: bijeljina.org

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Na današnji dan PREMINUO Mirza Delibašić

Na današnji dan 2001. godine napustio nas je jedan od najboljih košarkaša ibsportista, Mirza Delibašić. Delibašić je preminuo 2001....

1/8 FINALA KUPA SRPSKE U FUTSALU: KMF Radnik MD Shop u Goraždu

U prostorijama Fudbalskog saveza Republike Srpske danas su izvučeni parovi osmine finala Kupa Republike Srpske u futsalu, piše...

City Mall iz Bijeljine u Zvorniku otvorila retail park – ZVORNIK CITY PARK (foto)

U BiH je jučer otvoren još jedan retail park, dio je mreže koja se brzo širi U Bosni i...

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović skuplja potpise i formira udruženje građana!?

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović (SDS) skuplje potpise s ciljem da registruje udruženje građana, saznaje Srpskainfo u tom gradu. Kako...