Boro Milošević Lekija, korpulentni mladić iz Dvorova, sa markantnim brkovima, pripada sjajnoj generaciji Proletera koja se borila i osvojila plasman u 3.ligu SFRJ a kasnije je bio nezamjenjiva karika u timu koji je nastupao u tom takmičenju.

Boro je ponikao u mlađim kategorijama FK “Proleter“ iz Dvorova i uvjek je odskakao od svoje generacije što nije promaklo, tada zaduženim, za praćenje mlađih igrača te je  brzo je prebačen u seniorski tim koji se tada takmičio u Područnoj ligi Brčko.

Igrao je zadnjeg veznog igrača, tada nazivanim half igračem, gdje je pružao  svoj maksimum i bio vrlo zahvalan igrač u defanzivnim ulogama a po potrebi se ubacivao i u napad. Nerjetko je bio strijelac vrlo značajnih pogodaka svojim  razornim šutem.

Navijače se još uvjek sjećaju jedne prijateljske utakmice koja je igrana na novom terenu u Dvorovima, u povodu otvaranja tog istog terena, protiv FK “Slobode“ iz Tuzle. Sloboda je tada igrala 1.ligu SFRJ i bila učesnik evropsih takmičenja a u Dvorovima je igrala u punom sastavu.

Boro je tada imao jednu svoju rolnu u kojoj je isprobao svoj razornui šut sa dvadesetak metara koji je, tada golman Slobode Cakić, jedva odbranio a Boro doživjeo otvorene ovacije navijača.

O tome se još priča u Dvorovima, a to je bilo daleke 1976. godine prošlog vijeka.

Zato je Lekija uvjek dobrodošao u Dvorove gdje često boravi na druženjima veterana gdje se evociraju uspomene na neka davna vremena.

Za pisanje istorije FK “Proleter“ iz Dvorova, Boro Lekija Milošević je od 1979. godine nosilac

„BRONZANE PLAKETE FK “PROLETER“ IZ DVOROVA“, piše Vladan Simeunović, istoričar dvorovljanskog Proletera.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: sportdesavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име