Poštovani sugrađani,

u prethodnom periodu, sproveli smo niz konkretnih aktivnosti na unapređenju uređenja prostora i planiranju novih sadržaja na području našeg grada.

Usvojili smo Regulacioni plan ,,Industrijska zona 4ʼʼ i Regulacioni plan ,,Agrotržni centarʼʼ, koji su temelj budućeg privrednog razvoja grada Bijeljina.  S obzirom da se teritorijalni obuhvat pomenutih planova graniči sa trasom autoputa Sremska Rača-Bijeljina-Brčko, stvoreni su preduslovi da se Bijeljina afirmiše kao regionalni privredni centar.

Pored toga, usvojili smo i pripremili regulacione planove u naseljima Galac, Gvozdevići, Dašnica i Filip Višnjić, kao i Urbanistički projekat ,,Poslovni komercijalno-administrativni centarʼʼ, gdje mješovito stanovanje dobija na značaju i uvodi se u većem obimu, kao dominantna namjena površina na ovom prostoru.

Realizacija ovih dokumenata direktno utiče na plansku izgradnju i uređenje prostora, kao i podizanje kvaliteta urbanog standarda, što je direktno doprinijelo povećanom intenzitu izgradnje kolektivnih stambenih i poslovnih objekata.

Izgradnja novih objekata zahtijeva i ulaganja u rekonstrukciju i rehabilitaciju javnih površina i saobraćajnica, ali i izgradnju novih, kako bi se u narednom periodu omogućila funkcionalnija pristupačnost, ali i povezanost sa gradskim saobraćajnicama visokog ranga.

Ekspanzija izgradnje je rezultirala i povećanjem prihoda po osnovu naknade za uređenje gradskog građevinskog zemljišta i rente, sa konstantim rastom i to:

  1. godina = 7 602 774 KM
  2. godina = 8 675 922 KM
  3. godina = 10 657 792 KM.

Podstakli smo izgradnju i smanjenjem administrativnih troškova za dobijanje građevinske dozvole tako što smo administrativnu taksu u postupku izdavanja građevinske dozvole, ograničili na 0,5% od predračunske vrijednosti objekta, ali na maksimalno 5 000 KM za objekte kolektivnog tipa stanovanja.

Omogućili smo besplatan postupak utvrđivanja legalnosti objekata za sve građane, kako bismo riješili status bespravno izgrađenih objekata i mogućnost upisa istih u katastar nepokretnosti.

Hoćemo i možemo još bolje!

Da voljom naroda služimo rodu svome!

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име