Počasni predsjednik i osnivač PDP Mladen Ivanić iskazao je zadovoljstvo što se njegova ideja o partiji stara 24 godine održala, ali i što je stranka podmlađivana novim ljudima.

“Ozbiljni izazovi stoje pred RS, institucijama u RS treba vratiti snagu. Nije mi bilo drago sto je gđa Trivić izašla. PDP i dalje ima snagu, prisustvo, otvorenost”, rekao je Ivanić.

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke je rekao da lokalne zajednice moraju dati saglasnost na bilo koju koncesiju za eksploataciju prirodnog bogatstva. Predložio je uvođenje dvokružnog izbora gradonačelnika odnosno načelnika i da se spriječii uticaj ‘lažnih kandidata’.

„Lokalne samouprave u kojima su pobjedili gradonačelnici i načelnici iz opozicionih partija ne smiju biti kažnjavane. Skupština grada i opštine koja pokrene neuspješan opoziv gradonačelnika mora biti raspuštena po automatizmu.

„Pitaju me ima li PDP bez mene, a ja im kažem ‘Ima li PDP bez Mladena Ivanića i svih vas koji ste stvarali našu partiju protekle 24 godine’. Svi zajedno, pravićemo PDP još boljim i jačim“, rekao je on.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: nezavisne.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име