Saopštenje za javnost predsjednika PDP Branislava Borenovića prenosimo u cjelosti:

Ogromna količina laži i gluposti, koje se graniče sa patološkom mržnjom, proizvod su frustracije pojedinaca, jer već sada je jasno da će Stanivuković i PDP pobijediti u Banjaluci.

Priče i budalaštine da sam uzeo nekakve pare za kandidature su nebuloze i laži u domenu naučne fantastike i sa gnušanjem i prezirom ih odbacujem. Nikada niti jednu marku nisam, niti imam namjeru od bilo koga uzeti. To je sve što ću reći na ovu temu, a za dalje će se pobrinuti advokat.

Ovakvi bezočni napadi i laži, koje poprimaju sve nevjerovatnije razmjere, rezultat su posljednja 4 istraživanja u Banjaluci. Kako se dobije istraživanje, tako krenu napadi i izmišljotine. Sva ova istraživanja, koje su odvojeno radile četiri renomirane kuće, pokazuju da će za gradonačelnika pobijediti Draško Stanivuković, a da je “mrtva trka” za broj odborničkih mandata između PDP i SNSD. Prednost Stanivukovića u odnosu na SNSD-ovog Šobota ide od 5%, pa do preko deset procenata, u zavisnosti od toga da li bi se Radojičić kandidovao za gradonačelnika. I da bude jasnije čemu ovakvi napadi i laži – u svim tim istraživanjima Trivićka jedva da ima 10% podrške i nema nikakvu šansu da bilo šta napravi. E, to je razlog organizovane kampanje u kojoj podjednako učestvuju i režimski i tzv. opozicioni mediji: takmiče se razni atevei, vaskovići, faktor magazini… ko će više pljuvati i lagati. Brzo će izbori, pa će sve izaći na vidjelo.

U Banjaluci je situacija odlična, veliko je interesovanje za listu i mnogo se radi.

Rekao sam do sada dovoljno i oko Novog Grada, ali da ponovim još jednom: sve smo učinili da napravimo kompromis unutar odbora i opozicije. Na kraju je od predloženog kompromisnog prijedloga i kandidature za načelnika odustao bivši predsjednik odbora Janković, i o tome lično obavijestio i potpredsjednika Crnatka i mene. U Novom Gradu smo ipak uspjeli da zadržimo taj jedinstven primjer zajedništva u Srpskoj, jer ćemo imati zajedničkog kandidata za načelnika opštine, doktora Dušana Gašića iz PDP-a, ali i zajedničku listu, sve pod nazivom Ujedinjena opozicija PDP-SDS, koju nosi Mladen Šumar iz SDS-a.

Što se tiče Laktaša, istina je da tamo već duže vrijeme nemamo odbor, nego smo imali povjerenika koji je trebao da formira odbor. On, taj jedan čovjek, prešao je u SNSD, na njihovu listu, što je klasični odraz moralnog posrnuća društva u kojem živimo. Ništa što se ranije nije dešavalo i ništa što nismo već imali na cijeloj političkoj sceni.

Na kraju, kada je riječ o Kotor Varoši, to je jedna od najrazvijenijih opština u Republici Srpskoj i BiH, sa najvećom stopom zaposlenosti, poznat bastion PDP-a i SDS-a, gdje ponovo za načelnika ide aktuelni načelnik, naš Zdenko Sakan.

U ostalim gradovima i opštinama, negdje je bolja, negdje manje dobra situacija, kao i u svim političkim organizacijama u ovim složenim društveno-političkim vremenima u kojima prednjače sujete, frustracije i nemoral.

PDP doživljava najžešće napade, sa gotovo svih strana, ali ih prevazilazimo. Naravno, najžešći napadi su zbog Banjaluke, u kojoj pobjeđujemo. Mnogo dobrih stvari urađeno, Banjaluka je ljepša, bolja, građani to osjećaju i vide i zato PDP i Stanivuković imaju veliku podršku.

Ponavljam, mjesecima se utrkuju pojedini režimsko-kvaziopozicioni mediji ko će glasnije, senzacionalnije i više puta objaviti da nestajemo, da se raspadamo, da jedva prelazimo cenzus u Banjaluci… Kakva smijurija, zar bi se iko tako dugo, uporno i bezočno bavio nečim što nestaje, što je minorno?! Apsurd nad apsurdima. Nas ovi napadi samo jačaju, a mene posebno. Dobijam još veću snagu i volju da se posvećeno borim za bolje i pravednije društvo.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име