BORENOVIĆ (PDP): Protiv smo Zakona o kleveti, ukinimo akcize, riješimo lažne diplome, podržavamo Petrovića, OPOZICIJA PROBLEME DA RIJEŠI RAZGOVOROM

Datum:

Share post:

Danas je u Banjoj Luci održana redovna sjednica Predsjedništva PDP na kojoj se razgovaralo o aktuelnim temama.

Predsjednik PDP, Branislav Borenović he rekao da je PDP apsolutno protiv kriminalizacije uvrede i klevete te smatra da taj nacrt zakona treba povući i da se radi o anticivilizacijskom zakonu te da smatra da bi najbolje bilo da se zakon povuče iz skupštinske procedure.

-Dom naroda Parlamentarme skupštine BiH treba da potvrdi odluku Predstavničkog doma i ukine akcize na gorivo što bi dovelo do pojeftinjenja goriva i namirnica u BiH.
Najveća je odgovornost na 4 delegata iz SNSD-a da to urade i u Domu naroda. To je, uz smanjenje stope PDV, i obaveza prema građanima koji pune budžete, rekao je Borenović.

Borenović dalje kaže da je PDP upozoravao i govorio o brojnim aferama koje potresaju javnost, stavljajuć apostrof na korona nabavke, te da iste nisu istražene do kraja i da je jako važno da odgovorni snose sankciju, uz zaključak na važnost da se do kraja razriješi afera i oko lažnih diploma.

-Što se tiče niva BiH na sceni je samo podjela fotelja dok se vladajuća koalicija ne bavi konkretnim projektima, dok je u Republici Srpskoj na sceni nastavak zaduživanja i uzurpacija institucija, nastavio je Borenović.

Borenović je naglasio da je PDP protiv opoziva gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića i da očekuju da će se građani Bijeljine usprotiviti ovom potezu SNSD.

Dalje je naglasio da će se 2. aprila održati sjednica Glavnog odbora na kojoj će se zakazati Sabor PDP.

-Takođe, sve tenzije unutar opozicionih redova treba rješavati razgovorom, a ne preko medija. Zato smo spremni da razgovaramo o svim tim razmiricama. Svako nerazumijevanje ide u korist samo režimu, zaključio je Branislav Borenović, predsjednik PDP.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Razvojna agencija Bijeljina organizovala prvu konferenciju omladinskog preduzetništva „Preduzetni-ka razvoju Grada“ (foto, video)

Razvojna agencija Bijeljina organizovala je danas prvu konferenciju omladinskog preduzetništva "Preduzetni-ka razvoju Grada" "Da Razvojna agencija Grada daje na...

SAJAM KOZMETIKE & MASTER CLASS U NEDJELJU U BIJELJINI (foto)

SAJAM KOZMETIKE & MASTER CLASS BY BEAUTY BAR & HEDONIZAM  Za Vas smo spremili jednu divnu manifestaciju koju održavamo u...

Podržimo odbojkaše Radnika u borbi za titulu u Premijer ligi BiH (foto)

U petak od 19.00 časova u dvorani Gimnazije Filip Višnjić u Bijeljini na programu je drugi meč finala...

Gradska Boračka organizacija Bijeljina u nedjelju će obilježiti dan Bitke za Banj brdo

Tokom bitke na Banj brdu, 21. aprila 1993. godine, u jednom danu su poginula 33 borca, 32 ranjeno,...