Borenović pozvao Đajića da inicira referendum o opozivu Stanivukovića

Datum:

Share post:

Ista pjesma svake sedmice već evo godinu dana: prvi čovjek SNSD Banjaluka najavljuje opoziv gradonačelnika Stanivukovića, a to nikako ne provodi u djelo, jer je i sam svjestan da bi u tom slučaju doživio debakl neviđenih razmjera.

Mi ga pozivamo da inicira referendum o opozivu, pa da konačno završimo i sa tom pričom, rekao je Branislav Borenović, predsjednik PDP.

Borenović je rekao da je banjalučka politička scena postala veliki mulj, prvenstveno zbog činjenice da predsjednik Gradskog odbora SNSD nikako ne može da stavi sa strane lične frustracije.

– Banjaluka živi i napreduje u prethodne tri godine, što političkim oponentima Stanivukovića smeta. Realizovani su projekti besplatnih udžbenika, besplatnog prevoza za penzionere, besplatne legalizacije objekata, nakon više decenija gradi se hotel “Palas“, podnesene su krivične prijave za korupciju u lokalnim preduzećima, riješeni su brojni infrastrukturni problemi, a Banjaluka je postala jedan od regionalnih turističkih centara i to sve uz puno naslijeđenih imovinskih problema poput stare autobuske stanice i kina “Palas” – podsjetio je Borenović.

Logično je, kaže on, da SNSD smeta uspjeh političkog protivnika, ali nisu logične tolike frustracije da kontinuirano rade na štetu grada i građana i tako provode kažnjavanja Banjalučana koje je njihov partijski šef najavio još u izbornoj noći 2020. godine.

– Neshvatljivo mi je da su pokušali da opstruišu i projekat gradnje centralnog spomen-obilježja poginulim borcima Vojske Republike Srpske, i to sve zarad politikanstva. Sramota – rekao je Borenović.

On je pozvao na razum, te istakao da svim političkim akterima koji djeluju u Banjaluci grad mora biti na prvom mjestu.

– Mogu blokirati saobraćaj, izvoditi ljude sa radnog mjesta da bi bili na njihovim protestima, mogu puštati glasnu muziku ispred privatizovanog UKC, ali šta od toga ima narod? Kada se podvuče crta, jasno je da narod od toga nema nikakve koristi, a ti pojedinci sa svojim suludim političkim idejama zaboravljaju da je uloga političara da služi narodu – poručio je Borenović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Mali veliki fudbaleri iz Velike Obarske – braća blizanci Andrej i Aleksa Novaković (foto)

Braća blizanci Andrej i Aleksa Novaković iz Velike Obarske od svoje 6. godine igraju fudbal. U početku je...

Ministar Minić otvorio 21. “Interagro” – Ministarstvo će tokom godine biti redovno i odgovorno u svakom poslu (foto, video)

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Savo Minić otvorio je danas 21. Međunarodni sajam poljoprivrede, lova i...

U Bijeljini otvoren 21. Međunarodni sajam poljoprivrede, lova i ribolova „Interagro 2023“ (foto, video)

Danas je u Bijeljini otvoren 21. Međunarodni sajam poljoprivrede, lova i ribolova "Interagro 2023". Ove godine na sajmu...

Ministarstvo poljoprivrede isplatilo premiju za mlijeko u iznosu od 2,3 miliona

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske posredstvom Agencije za agrarna plaćanja Republike Srpske isplatilo je danas 2.387.250,70...