BORENOVIĆ, PDP: Sabor partije 1. oktobra

Datum:

Share post:

Predsjednik PDP-a Branislaav Borenović rekao je da je Predsjedništvo ove partije na današnjoj sjednici donijelo odluku da stranački Sabor bude održan 1. oktobra.

Borenović je naveo da će na Saboru biti izabran novi glavni odbor, statut stranke, te programski dokumenti i sve ono što će definisati način djelovanja PDP-a naredne četiri godine.

„Velika ovlaštenja će imati Glavni odbor, koji će, osim predsjednika Odbora, imati statutarnu odredbu da bira predsjednika partije“, rekao je Borenović novinarima u Banjaluci nakon sjednice Predsjedništva stranke.

On je naveo da postoji široki konsenzus u stranci da se izbor za novog predsjednika stranke odgodi do lokalnih izbora u oktobru naredne godine, jer slijede ozbiljne pripreme za izborni proces.

„Prioritet za Srpsku i BiH u narednom periodu trebalo bi da bude donošenje izbornog zakona, kako bi izbori bili fer i pošteni, te kako bi se uvele nove tehnologije i zaustavile izborne manipulacije“, rekao je Borenović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Svečano otvaranje košarkaškog terena na stadionu Radnika

U sklopu stadiona Radnik u Bijeljini obnovljen je i stavljen u upotrebu za našu djecu i omladinu sportski...

BIJELJINA: Zvijezda 09 pobjednik u Laktašima

Gosti iz Semberije su konačno prekinuli niz poraza. U Premijer ligi im ne cvjetaju ruže, ali su u...

BIJELJINA: Radnik izbacio Borac iz Kupa Republike Srpske

Radnik izbacio Borac iz Kupa Republike Srpske Fudbaleri Borca neće imati priliku da odbrane trofej Kupa "Dr Milan Jelić"...

Korisnici Dnevnog centra za djecu u riziku u Bijeljini organizovali priredbu povodom Dječije nedjelje (foto)

Tradicionalno, prve sedmice oktobra, djeca iz Dnevnog centra za djecu u riziku Centra za socijalni rad Bijeljina, obilježavaju...