Borenović i Stanivuković čestitali krsnu slavu Grada Banjaluka

Grad Banjaluka danas proslavlja krsnu slavu Spasovdan, a nakon služenja liturgije i završteka slavskog obreda održana je Spasovdanska litija oko Sabornog hrama.

-Povodom Vaznesenja Gospodnjeg – Spasovdana, krsne slave Grada Banjaluka i Sabornog hrama Hrista Spasitelja, sveštenstvu Sabornog hrama, našim sugrađanima, gradonačelniku Drašku Stanivukoviću i rukovodstvu Grada upućujem najiskrenije čestitke, sa željom da ovaj veliki praznik proslavimo u zdravlju i radosti, izjavio je predsjednik PDP Branislav Borenović.

-Uvjeren sam da će Banjaluka u danima i godinama pred nama bilježiti napredak na svim poljima, kao i tokom prethodnih nekoliko godina. Banjaluka kao politički, administrativni, kulturni, finansijski i obrazovni centar Republike Srpske je grad koji je otvoren za sve dobronamjerne ljude i kuća svim svojim stanovnicima, na šta trebamo biti ponosni. I ovaj veliki praznik treba da bude vodilja za stvaranje što boljih uslova za kvalitetan život Banjalučana, u interesu svih građana najvećeg grada Srpske, poručio je predsjednik PDP.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković ističe da Banjaluka ponosno dočekuje krsnu slavu.

„Spasovdan je dan kad pobjeđuje dobro nad onim lošim, te Banjaluka dočekuje krsnu slavu ponosno. Kažu da na ovaj dan treba započeti nešto dobro jer Bog daje podršku, a ja bi volio da Banjaluka kao i svaki njen građanin danas započne nešto dobro”, kazao je Stanivuković.

Kako je rekao, Banjaluka je srpski grad.

“Banjaluka je srpski grad, ali i grad koji pripada svakom čovjeku koji voli Banjaluku”, kazao je Stanivuković.

Slavu grada, koja je ujedno i slava Sabornog hrama Hrista Spasitelja, obilježavaju zajedno – Grad Banjaluka i Srpska pravoslavna crkva – Parohija banjalučka.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име