Boračke organizacije istočne Hercegovine podržavaju Ostojića za predsjednika BO RS (foto)

Datum:

Share post:

Predstavnici boračkih organizacija iz opština istočne Hercegovine najavili su da će danas na sastanku u Bileći podržati Radana Ostojića za predsjednika Boračke organizacije Republike Srpske (BORS), prilikom predstojećeg izbora za tu funkciju 1. novembra u Banjaluci.

Predsjednik Boračke organizacije opštine Bileća Željko Ivković rekao je da je cilj da se na sastanku u Bileći usaglasi jedinstven stav sa kojim će izaći na tu sjednicu BORS-a, koja će biti održana u Banskom dvoru u Banjaluci.

On je naveo da sastanku Koordinacionog odbora boračkih organizacija istočne Hercegovine u Bileći prisustvuju predsjedništva svih šest opštinksih boračkih organizacija i dodao da će pokušati da usaglase, kao što su i do sada radili, jedinstven stav sa kojim će izaći na predstojeću sjednicu u Banjaluci.

OSTOJIĆ, BORS: Povećali smo budžet za skoro 200 miliona, ali nisam zadovoljan i neću nikada biti (video)

Govoreći o položaju boračke populacije u Srpskoj, Ivković je rekao novinarima da su u posljednje vrijeme napravljeni pomaci, posebno kada je riječ o isplati jedinstvenog boračkog dodatka, ali da njihov položaj uvijek može biti bolji.

On je podsjetio da je predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Radan Ostojić nedavno potpisao Memorandum sa Vladom Republike Srpske prema kome borci od 1. oktobra dobijaju jedinstven borački dodatak od 2,2 KM po mjesecu provedenom u zoni borbenih dejstava, a od Nove godine će taj iznos biti povećan na tri KM.

Ratni vojni invalid iz Gacka Miroslav Vuković rekao je da očekuje da će na današnjem sastanku imati zajednički stav i podržati Radana Ostojića na predstojećim izborima za tu funkciju, kao i da će tražiti neko mjesto za borce iz Hercegovine u rukovodstvu BORS zbog velikih zasluga i veličine ratišta na kojima su bili u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Vuković, koji je ratni vojni invalid nakon što je ranjen u Goraždu od NATO avijacije, rekao je da položaj boračke populacije ide nabolje, navodeći da je u Gacku bolji nego u nekim drugim dijelovima Srpske i da je u toj hercegovačkoj opštini samo jedno dijete poginulog borca nezaposleno te da će i njega zaposliti.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: glassrpske.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

City Mall iz Bijeljine u Zvorniku otvorila retail park – ZVORNIK CITY PARK (foto)

U BiH je jučer otvoren još jedan retail park, dio je mreže koja se brzo širi U Bosni i...

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović skuplja potpise i formira udruženje građana!?

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović (SDS) skuplje potpise s ciljem da registruje udruženje građana, saznaje Srpskainfo u tom gradu. Kako...

ALEKSANDAR ĐURĐEVIĆ: Ima novca za isplatu 30% subvencija roditeljima čija djeca idu u privatne vrtiće (foto)

Ima novca za isplatu 30% subvencija roditeljima čija djeca idu u privatne vrtiće, neistine i manipulacije su da...

VLADA SRBIJE: Još jedno priznanje za Bijeljinu – još jedno učešće na Krosu RTS-a (foto)

U Vladi Republike Srbije danas je održan radno-svečani sastanak s ciljem rekapitulacije prethodnog i najave KROSA RTS-a za 2024. godinu....