Fudbaleri Borca ispisali su nove stranice istorije i došli do prve pobjede u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja ikada.

(VIDEO, FOTO) BORAC ISPISAO ISTORIJU NA KIPRU Nastavljena bajka Banjalučana, APOEL pao u Nikoziji
FOTO: APOEL FC/FACEBOOK
Na iznenađenje svih, pao je APOEL na Kipru u 2. kolu Lige konferencija, a Borac je slavio rezultatom 1:0.

Nastavljen je evropski san Banjalučana, izabranici Mladena Žižovića i dalje prave čuda, i dalje igraju iznad svih očekivanja.

Bio je APOEL favorit pred početak ovog meča, ali za crveno-plave to ništa nije značilo. Došli su u Nikozijju da pokažu da sve što su do sada uradili u Evropi nije slučajno!

FOTO:  APOEL FC/FACEBOOK
FOTO: APOEL FC/FACEBOOK

Gledali smo vrlo izjednačenu utakmicu u prvom poluvremena, posebo u prvom dijelu kada je Borac hrabro krenuo i preuzeo inicijativu. Ipak nakon početnih 20 minuta domaćini su bili ti koji preuzimaju inicijativu. Ona je mogla da im se isplati u 24. minutu, ali im je gol poništen.

Radosav Petrović je skočio nakon centaršuta i pogodio glavom gol Borca, ali je nakon VAR provjere signaliziran ofsajd. Nakon toga APOEL je držao konce igre u svojim nogama, Borac se svjesno povukao i inicijativu prepustio domaćinima. Ipak do kraja poluvremena nije bilo velikih šansi.

FOTO: APOEL FC/FACEBOOK
FOTO: APOEL FC/FACEBOOK

Borac je hrabro izašao u drugom poluvremenu i nije dozvolio protivniku da nametne inicijativu. Izabranici Mladena Žižovića dobro su stajali u defanzivnom bloku i svjesno svoju šansu čekali iz kontri, ali i iz prekida, a ona je došla u 64. minutu. Bio je to slobodan udarac sa lijeve strane, loptu je uzeo Stefan Savić koji je uputio centaršut, a njegova lopta odlazi direktno u gol APOEL-a.

Mogao je Borac da udvostruči prednost, kada je Stefan Savić sjajno iznio kontru i sa golom spojio Stojana Vranješa, ali je iskusni fudbaler pucao direktno u golmana Kiprana.

Pokušao je APOEL do kraja da ubacivanjima u 16 metara dođe do gola Banjalučana, ali fenomenalna disciplina i veliko srce ove ekipe odbilo je sve nalete domaćina i došao do prve pobjede u Ligi konferencija.

Borac sada ima četiri boda u Ligi konferencija. Crveno-plavi su u prvom kolu u Banjaluci igrali neriješeno 1:1 sa Panatinaikosom, a sada su otišli korak dalje i osvojili prva tri boda. Nema sumnje da će se duboko u noć slaviti pobjeda u Banjaluci.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име