BOLNICU U BIJELJINI POSJETILA DELEGACIJE ŽENEVSKE BOLNICE (foto)

Datum:

Share post:

Bijeljinsku bolnicu danas je posjetio zdravstveni ekonomista i specijalista za javno zdravlje Thomas Vogel, direktor projekta za Odjeljenje za tropsku i humanitarnu medicinu Univerzitetske bolnice u Ženevi. On je zajedno sa direktorom prof. dr Zlatkom Maksimovićem, i najbližim saradnicima obiš aoodjeljenja, službe, operacioni blok, angio salu i urgentni blok gdje se upoznao sa organizacijom rada u našoj zdravstvenoj ustanovi. U delegaciji je bio i Eldin Fišeković, menadžer Projekta jačanja sestrinstva u BiH.

Nakon obilaska, održan je sastanak na kojem su razmatrani modaliteti buduće saradnje sa švajcarskom Univerzitetskom klinikom i Bolnicom u Bijeljini.

Thomas Vogel istakao je da je veoma impresioniran onim što je danas imao prilike da vidi u našoj zdravstvenoj ustanovi.

– Ovako treba da izgleda jedna moderna bolnica i na tome vam čestitam. Koliko sam imao prilike da vidim, posjeduje savremenu medicinsku opremu, ima dovoljno zaposlenih a i nakon 10 godina, bolnica izgleda kao nova zahvaljujući dobrom rukovođenju, rekao je g-din Vogel.

Prof. dr Zlatko Maksimović, direktor bolnice „Sveti Vračevi“ zahvalio se na današnjoj posjeti i istakao da je ovo samo početak buduće saradnje.

-Bijeljinska bolnica, koja je jedina iz BiH članica Međunarodne bolničke federacije – IHF, planiramo saradnju sa mnogim zdravstvenim ustanovama širom svijeta, a Ženevska Univerzitetska bolnica (HUG), gdje je i sjedište glavne kancelarije IHF-a i koja broji preko 13.000 zaposlenih je mjesto gdje se može puno vidjeti i naučiti, istakao je prvi čovjek bijeljinske bolnice.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini.com

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

ANA BRNABIĆ: Srbija će biti uz Srpsku dok je sveta i vjeka!

Važno je da se držimo zajedno i da smo u našem nacionalnom biću jedno, rekla je Ana Brnabić,...

DODIK: Ako rezolucija prođe u UN, nećemo poštovati to što se u njoj navodi

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da, ako najavljena sporna rezolucija o Srebrenici bude usvojena u Generalnoj...

BANJAC: Srpski narod podiže glas protiv namjere da ga proglase genocidnim!

Srpski narod neće dati svoju slobodu, institucije, imovinu i Republiku Srpsku, poručio je predsjednik Narodne partije Srpske Darko...

MILICA ĐURĐEVIĆ STAMENKOVSKI: Srpska nije rezultat genocida nego odbrane od genocida

Milica Đurđević Stamenkovski, narodni poslanik u Skupštini Srbije, rekla je da Trg Krajine nije večeras samo glavni gradski...