BOLNICU U BIJELJINI POSJETILA DELEGACIJE ŽENEVSKE BOLNICE (foto)

Datum:

Share post:

Bijeljinsku bolnicu danas je posjetio zdravstveni ekonomista i specijalista za javno zdravlje Thomas Vogel, direktor projekta za Odjeljenje za tropsku i humanitarnu medicinu Univerzitetske bolnice u Ženevi. On je zajedno sa direktorom prof. dr Zlatkom Maksimovićem, i najbližim saradnicima obiš aoodjeljenja, službe, operacioni blok, angio salu i urgentni blok gdje se upoznao sa organizacijom rada u našoj zdravstvenoj ustanovi. U delegaciji je bio i Eldin Fišeković, menadžer Projekta jačanja sestrinstva u BiH.

Nakon obilaska, održan je sastanak na kojem su razmatrani modaliteti buduće saradnje sa švajcarskom Univerzitetskom klinikom i Bolnicom u Bijeljini.

TESTNA REKLAMA

Thomas Vogel istakao je da je veoma impresioniran onim što je danas imao prilike da vidi u našoj zdravstvenoj ustanovi.

– Ovako treba da izgleda jedna moderna bolnica i na tome vam čestitam. Koliko sam imao prilike da vidim, posjeduje savremenu medicinsku opremu, ima dovoljno zaposlenih a i nakon 10 godina, bolnica izgleda kao nova zahvaljujući dobrom rukovođenju, rekao je g-din Vogel.

Prof. dr Zlatko Maksimović, direktor bolnice „Sveti Vračevi“ zahvalio se na današnjoj posjeti i istakao da je ovo samo početak buduće saradnje.

-Bijeljinska bolnica, koja je jedina iz BiH članica Međunarodne bolničke federacije – IHF, planiramo saradnju sa mnogim zdravstvenim ustanovama širom svijeta, a Ženevska Univerzitetska bolnica (HUG), gdje je i sjedište glavne kancelarije IHF-a i koja broji preko 13.000 zaposlenih je mjesto gdje se može puno vidjeti i naučiti, istakao je prvi čovjek bijeljinske bolnice.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini.com

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

KOŠARKAŠI BIJELJINSKE BUDUĆNOSTI SLAVILI NAKON PRODUŽETKA U ISTOČNOM SARAJEVU

Košarkaši Budućnosti savladali su Slaviju u Istočnom Sarajevu 96:90 poslije produžetka u utakmici 5. kola prvenstva BiH. Kasnio je...

MUSTAFA GRADAŠČEVIĆ, SDA: “Poslanici Pokreta za državu (SDP, BHZELENI, DF) IZDALI STE I PRODALI povjerenje onih ljudi koji su vam povjerili svoje glasove“

FB status kandidata SDA, u okviru Pokreta za državu na predhodnim Opštim izborima Mustafe Gradaščevića iz Bijeljine –...

Dresovi Ujedinjene Srpske hit u Kataru (foto, video)

Svjetsko prvenstvo u Kataru ovih dana je u centru pažnje čitave planete. https://youtu.be/2_xPqgpGh6M I dok fudbalska reprezentacija Srbije, na žalost...

TRIVIĆEVA IZOSTALA Borenović i Stanivuković sa odbornicima i poslanicima: Usvajamo pobjedničku taktiku za naredne izbore (foto)

Rukovodstvo PDP-a sa vidnim izostankom Jelene Trivić danas se okupilo na ručku. Sve su objavili i na društvenim...