BOLNICA BIJELJINA: OPERATIVNI KARDIOLOŠKI TIM IZVEO JEDNU OD NAJTEŽIH INTERVENCIJA U ELEKTROSTIMULACIJI

Datum:

Share post:

U Angio sali bijeljinske bolnice izveden je veoma složen kardiološki zahvat koji se obavlja samo u velikim kardiohirirškim centrima.

“Pacijentu je sa dugogodišnjim elektrostimulatorom bilo je neophodno hitno vađenje elektroda I VAJSA jer je došlo do infekcije. Ovakve interevncije se rade samo u velikim centrima , obično kardiohirirškim Iili centrima koja imaju dobru vaksularnu hirirgiju, jer su prilikom intervencije moguća iskrvarenja I letalan ishod. Mi smo za ovu operaciju imali podršku kardiohiriga prof. dr Svetozara Putnika , iz KCS, koje nam je obezbijedio naš menadžer prof. dr Zlatko Maksimović. Najvažnije je da se pacijent osjeća dobro I izašao iz životne opasnosti”, rekao je prof. Angelkov.

– Dugo sam se liječio u većim zdravstvenim centrima, ali konačno izliječenje sam dobio kod kuće, ovdje u bijeljinskoj bolnici, počinje svoju priču šezdesetdvogodišnji Mirko BAnjičić, pacijent iz BIjeljine kojem je nedavno urađena kompleksna operacija u angiosali od čijeg ishoda mu je život zavisio. Imao sam utisak da me u drugim ustanovama izbjegavaju, jer je operacija bila veoma rizična. Kada sam nakon više mjesečnog liječenja u Banjaluci I Beogradu konačno obratio za pomoć u bijeljinsku bolnicu, dr Alkesandar Janjičić mi je odmah rekao da je razlog svih mojih problema infekcija elektrode koju nosim već godinama zbog elektrostimulacije srca, I da ona hitno mora da se vadi. Život mi je visio o koncu zbog prijeteće sepse. Uz sav rizik prof. dr Lazar Angelkov je pristao da me operiše I hvala mu. Veliko hvala direktoru prof. dr Zlatku Maksimoviću koji je obezbijedio stručnjake iz Beograde da budu prisutni tokom operacije, ukoliko nešto krene po zlu. Na sve su mislili. Nisam ni znao koliko je njihov posao težak. Svaki dan u ovoj ustanovi se spase nekoliko života. Vidio sam sve tokom boravka ovdje koliko se bore za svakog pacijenta, To je za svaku pohvalu. I ne samo to, hrana je kao u hotelu, sve je čisti uredno. Bijeljina ima bolnicu kojom se se može ponositi”, kroz osmijeh nam priča naš zadovoljni pacijent koji kaže kada ode kući svima će pričati kakva pozitivna iskustva nosi iz bijeljinske bolnice.

“Zadovoljstvo je biti na čelu ovakve ustanove koja ima ovakve ljekare. Služba kardiologije je jedno od najboljih na Odjeljenju za internističke grane I ja ću dati sve od sebe da nastavimo da je unapređujemo , ali I ostala odjeljenja. I najavljujem da ćemo uskoro imati novine u na hirurgiji, i na drugim odeljenjima, jer zdravlje nema cijenu”, rekao je prvi čovjek Bolnice “Sveti vračevi” prof. dr Zlatko Maksimović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Zvezda pobijedila Partizan i plasirala se u finale Kupa Srbije

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana sastali su se u polufinalu Kupa Srbije, meč je odigran na stadionu Rajko...

Putinova inauguracija 7. maja

Inauguracija predsjednika Rusije Vladimira Putina biće održana 7. maja, izjavio je predsjedavajući Odbora za ustavno zakonodavstvo i državnost...

BIJELJINA: ŽFK ’’Radnik Bumerang’’ u finalu Kupa BiH

ŽFK ’’Radnik Bumerang’’ iz Bijeljine pobjedom u Mostaru izborio je plasman u finale Kupa BiH za žene u...

U Banjaluci osnovan Nezavisni pokret “Svojim putem“ – Igor Radojičić

Cilj pokreta je,, ističe Radojičić u izjavi BN TV, ponuditi alternativu političkoj sceni Republike Srpske.  „Bićemo da ponudimo alternativu...