BOLJI ŽIVOT ČUVA ZAVIČAJ: Opština Ugljevik simbol urbane sredine, novi putevi povezali i najudaljenija sela sa gradom

Datum:

Share post:

OPŠTINA Ugljevik je, u relativno kratkom roku, od nekoliko godina, izgradila više od 250 kilometara asfaltnih puteva, zahvaljujući čemu su sa gradom, ali i ključnim drumovima, povezana i najudaljenija sela i zaseoci tog dela Republike Srpske.
 
Vasilije Perić, načelnik opštine Ugljevik, smatra da je izgradnja kvalitetne putne mreže, ali i izgradnja mnoštva vodovoda, uređenje postojećih i izgradnja novih škola, igrališta, domova kulture i hramova, imalo značajnu ulogu što je, u velikoj meri, zaustavljeno, „curenje“ ljudi iz podmajevičkog kraja.
 
– Često je bilo zluradih ljudi, koji su nam zamerali da, tobože, isuviše ulažemo u infrastrukturu, posebno, u drumove, naglašavajući da će „bela kuga“ učini svoje, pa će naša posla biti „ćorava“ – priča načelnik Vasilije Perić.

– „Ćoravi“ su, međutim, ispali oni koji su držali takve pridike, a naši krajevi, i najudaljeniji, Bogu hvala, puni su dečje graje i nastavićemo da ih pomažemo koliko god možemo, kako bi postali što urbaniji kao i naš grad, koji simbol urbanosti ne samo u Republici Srpskoj.

A, po zahtevu i nalogu načelnika Perića, u gradskom jezgru, sve je „pod konac“, od travnjaka, cvećnjaka do staza, parkova, trgova i fasada zgrada za čije je ulepšavanje lokalna vlast, u nekoliko navrata, izdvajala posebno sredstva.
 
-Kao lokalna vlast, činimo, zaista, sve što je moguće da nam kraj bude i lepši, i ugodniji i prijatniji za boravak i život naših ljudi, ovaj kraj je, bez sumnje, postao „mamac“ za mnoge turiste iz zemlje i inostranstva, jer za tako nešto, osim sjajnih smeštajnih kapaciteta, imamo i sadržaje, od odličnih bazena, stadiona, hotela do kulturnog-istorijskog blaga i prirodnih čari i lepota. 
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: novosti.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

BOGDAN BOĆA RANKIĆ – Jedan od svijetlih sinonima fudbala u Dvorovima i Semberiji

Jedan od svijetlih sinonima fudbala u Dvorovima i Semberiji. Fudbal je zavolio kao mali dječak i skupa sa svojim...

Advokati u Srpskoj najavili štrajk zbog porodičnog zakona

Advokati u Republici Srpskoj najavili su štrajk ukoliko se iz nacrta Porodičnog zakona ne izbriše odredba koja notarima...

HOŠIĆ, ZVIJEZDA 09: OČEKUJEM DOBRU UTAKMICU IAKO IMAMO 4-5 POVRIJEĐENIH IGRAČA

Ekipa Zvijezde 09 u trećem kolu gostuje ekipi Krupe na Vrbasu. Pred današnjih put šef stručnog štaba Zvijezde...

“RADI U KORIST SDA” Selak poručio da je djelovanje Turkovićeve protivno Ustavu BiH

Postupci Bisere Turković nikako ne odražavaju pravu sliku i stanje u BiH, već je njeno djelovanje isključivo u...