BOJAN ĐOKIĆ NAPUSTIO klub poslanika SP u skupštini Brčko Distrikta

Datum:

Share post:

Predsednik Socijalističke partije Petar Đokić na sve načine pokušava da vrati poluljani ugled u svom matičnom odboru u Brčkom.
 

Posle vesti da nema podršku matičnog odbora, prvi Socijalista je odlučio da svim snagama „ispegla“ odnose sa Opštinskim odborom Brčko, koji na prethodnoj sednici nije htio da stavi ni na dnevni red kadrovska rešenja koja su pokušali nametnuti Petar i njegov sin Bojan Đokić.

Predsednik Socijalista nakon toga je sve karte bacio na ponovno dobijanje podrške u Brčkom, ignorišući sve ostale probleme poput istražnih radnji u slučaju „Stanari“, nepoverenja koalicionih partnera, gubljenja podrške Beograda i otvorenim pobunama u većini gradskih i opštinskih odbora širom Srpske. U tom mu, kako kažu izvori bliski OO SP Brčko, nikako od pomoći nije bilo napuštanje kluba poslanika SP u parlamentu Brčkog od strane sina, Bojana Đokića, što je za naš list potvrđeno iz kabineta gradonačelnika Brčkog.

– Uz pomoć nekoliko vernih kadrova, Đokić je sinoć u Brčkom odigrao predstavu u kojoj je sebe predstavio kao žrtvu i naivca, pa se čak okomio i na sina Bojana zbog odluke da napusti klub, dajući podršku kadrovima koji imaju većinu u odboru Brčko. Na taj način je, kažu naši sagovornici, pokušao da negira da je upravo on stajao iza svakog predloga i poteza svog sina. Gubitak podrške u bazi predsednika partije rezultat je pokušaja da na mesto šefa odeljenja za poljoprivredu na silu bude postavljen kadar predsjednika i njegovog sina Bojana. Kada to nije prošlo, odnosno kada je predložen kadar Opštinskog odbora Brčko, Đokić je telefonom zvao gradonačelnika Brčkog Sinišu Milića, tražeći da ne ispoštuje stav OO Brčko, nego da na taj funkciji ostane dotadašnji šef odeljenja Zoran Gajić,kažu naši sagovornici.

Sagovornici našeg lista kažu da je uz sva ova dešavanja, Đokić je tražio da se danas održi pres konferencija na kojoj će Opštinski odbor Brčko javno dati podršku predsedniku partije, a u te svrhe već su angažovane i unapred plaćene medijske kuće, a organizovana je i podrška „botova“ koji će vest širiti po društvenim mrežama.

TESTNA REKLAMA

– Međutim, činjenice govore da u matičnom Brčkom, Đokić ima manji ugled od predsednika Opštinskog odbora Zorana Kokanovića, koji se predstavio kao ozbiljan političar koji ima podršku članstva i odbora. Još jedna važna činjenica kojom bi predsednik brčanskog odbora trebalo da bude više nego zadovoljan jeste da je nakon svih dešavanja sin predsednika eliminisan iz svih budućih kadriranja i odluka te da je politički naterao rukovodstvo da poštuje stavove i odluke baze i odbora, što bi trebalo da bude praksa, a ne izuzetak, smatraju brčanski Socijalisti.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: novosti.rs

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

DODIK: Nikada ne zaboraviti nevine srpske žrtve pobijene na Petrovačkoj cesti

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da srpski narod nikada neće zaboraviti i nikada neće prestati...

NEŠIĆ, DNS: Ekonomija i nova radna mjesta su najveći nacionalni interes

"Razvoj ekonomije, nova radna mjesta i stabilnost su najveći nacionalni interes. Prioritet je da pravimo nove fabrike, a...

„Podrška najmlađim sugrađanima“ Mališani iz Ugljevika učesnici NTC kampa na Gučevu

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić zajedno sa šefom kabineta Miloradom Jovičićem posjetio je večeras mališane iz Ugljevika, njih...

MLADEN MITROVIĆ, DONJE CRNJELOVO: Podržavam ministra da se projekat navodnjavanja proširi (video)

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, Boris Pašalić, ministar komunikacija i transporta BiH, Vojin Mitrovićem i pomoćnik ministra...