BO RS, OSTOJIĆ: Pohranjivanjem arhive u Sarajevo došlo bi do još veće zloupotrebe

Datum:

Share post:

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske (BORS) Radan Ostojić smatra da bi pohranjivanjem arhiva Haškog tribunala u Sarajevu došlo do još veće zloupotrebe tog materijala i presuda.

Komentarišući zahtjev bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića da arhiva Haškog tribunala bude pohranjena u BiH, Ostojić je poručio da je za BORS to neprihvatljivo i da takav zahtjev neće biti realizovan.

On smatra da bi arhiva Haškog tribunala trebalo da bude pohranjena u institucijama Srpske, prije svega, u Republičkom centru za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica.

Prema njegovim riječima, to je, prije svega, arhiva Haškog tribunala koja se odnosi na suđenja pripadnicima Vojske Republike Srpske i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Ostojić je ocijenio da je Sud BiH „produžena ruka“ Haškog suda, te da bi pohranjivanjem arhive u Sarajevo došlo do još veće zloupotrebe tog materijala i presuda.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: atvbl.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Teniski turnir „Sofrenić Tennis Masters“ od 26. do 28. aprila u Bijeljini (foto)

Teniski turnir "Sofrenić Tennis Masters" održaće se od 26. do 28. aprila u Bijeljini u Sportskom centru "Sofrenić"....

Današnje CIJENE proizvoda na kvantaškoj pijaci u Bijeljini

Cijene voća i povrća na Kvantaškoj pijaci u Bijeljini NAZIV PROIZVODA J.mjere CIJENA 1 BIJELI LUK – VREĆA 5 kg 20,00 KM 2 CRNI LUK  3 kg 6,00 KM 3 KROMPIR...

MURAL OD SRCA: Počast vojvodi Mandi u srpskoj prestonici (foto)

Porodica, saborci i članovi Udruženja “Mandini lavovi” iz Ugljevika posjetili su minulog vikenda u beogradskom naselju Petlovo brdo...

Obradović (SPS): Hitno postaviti usporivače na kritičnim dionicama u Banja Luci (foto)

Nakon još jedne saboraćajne nesreće koja se juče dogodila kod Rebrovačkog mosta, ispred Socijalističke partije Srpske reagovao je...