Bludni pop iz Rume

Datum:

Share post:

Rumski sveštenik Goran T, koji je prije mjesec dana eksplicitnim fotografijama potresao Eparhiju u Sremskim Karlovcima i mnoge u Sremu, od izbijanja skandala pod zabranom je činodejstva.

On se iselio iz parohijskog doma jedne od tri pravoslavne crkve u Rumi, a odmah nakon što su u javnost dospjele fotografije, na kojima je sebe i ljubavnicu ovjekovječio u seksualnom činu, protiv njega je Srpska pravoslavna crkva pokrenula proces.

Hram u kojem je bludni pop služio liturgiju, dobio je privremenog sveštenika Vladimira Jezdića, koji službuje u Malim Radincima, do imenovanja novog, rečeno je ovom listu iz Eparhije sremske.

– Jerej Goran je pod zabranom i on ne može da službuje, dok se ne okonča crkveni sud. Očekujemo da će se najkasnije za dva mjeseca dokazati da li je sveštenik prekršio crkvene kanone – rekao je sagovornik iz Eparhije.

TESTNA REKLAMA

A da je sveštenik prekršio ne samo crkvene kanone, već iznevjerio i porodične vrijednosti i osjećanja vjernika, saglasni su mnogi iz crkvenih krugova.

– Svi su izgledi da će zbog ovog djela biti raščinjen. Pretjerao je, jer je na ovaj način ugrozio svoj i ugled crkve. Dešavalo se da zbog kršenja nekih crkvenih pravila sveštenici dobiju premještaj, ali ne vjerujem da će se to desiti u njegovom slučaju, prije svega, zbog uznemirenja javnosti – smatra iguman jednog fruškogorskog manastira.

Vjernici tokom božićnih praznika i slava nisu bili uskraćeni za sve pravoslavne obrede koji su se tada kalendarski dešavali.

– Redovno idem u crkvu, i samo jedan dan se pojavio novi pop. Niko ništa ne govori, niti komentariše, niti popovi, a ni njihove popadije. Valjda žele da se ta sramota što prije zaboravi. Čula sam da se Goran vratio u svoje rodno mjesto, negdje u Republici Srpskoj – kaže jedna starija Rumljanka, koja nije željela da joj se ime javno pominje.

Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

GRADONAČELNIK Bijeljine ODBIO da se pozdravi sa ministrom Pašalićem u rodnom Crnjelovu (foto, video)

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, Boris Pašalić, zajedno sa ministrom komunikacija i transporta BiH, Vojinom Mitrovićem i...

Premijer Srpske pozitivan na korona virus

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković pozitivan je na virus korona (SARS-CoV-2). Premijer Višković ima blage simptome virusa i...

Donijeta odluka o usvajanju i provođenju Plana integriteta u Osnovnom sudu u Bijeljini

Na osnovu Smjernica za izradu i provođenje plana integriteta u pravosudnim institucijama Bosne i Hercegovine, koje je usvojio...

Večeras Pantelinsko duhovno veče u Bijeljini

U okviru tradicionalne manifestacije Pantelinski dani, u ponedeljak 8. avgusta, u 20 časova, u velikoj sali Centra za...