BLIŽI SE LOVNA SEZONA – u najavi unaprjeđenje i ovog sektora

Datum:

Share post:

Predstavnici Lovačkog saveza su prije par dana održali sastanak sa Ministarstvom poljoprivrede RS i ministrom unutrašnjih poslova, Draganom Lukačem.
 

Na inicijativu Lovačkog saveza Republike Srpske, u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS prije par dana održan je sastanak sa ministrom unutrašnjih poslova Draganom Lukačem i predstavnicima Lovačkog saveza na kome je razgovarano o brojnim projektima iz oblasti razvoja i unapređenja lovstva, stoji u saopštenju Vlade RS.

Ministarstvo će podržati takve projekte i u ovoj godini i za to postoje planirana sredstva.

Razgovarano je i o mogućnostima lova povodom trenutne situacije uzrokovane pandemijom virusa COVID-19.

Bliži se početak sezone lova 

Kako se bliži sezona lova na srndaća, dogovoreno je da se korisnicima lovišta omogući da lov na ovu divljač, u skladu sa "Naredbom o vremenu lova lovostajem zaštićene divljači", počne od 15. maja. 

Prilikom realizacije lova na pomenutu divljač, lovci su dužni da poštuju sve propise koji proističu iz Zakona o lovstvu Republike Srpske kao i mjere koje je donio Republički štab za vanredne situacije povodom virusa korona. 

O eventualnim dodatnim mjerama koji se odnose na početak lovne sezone, korisnici lovišta će biti blagovremeno obaviješteni od strane Ministarstva i Lovačkog saveza RS.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: agroklub.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

U Bijeljini rođene ČETIRI BEBE

POVEZANE VIJESTI

U Bijeljini rođene ČETIRI BEBE

U porodilištu bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini u protekla 24 časa rođene su četiri bebe, jedan dječak i...

VRIJEME DANAS toplo i umjereno oblačno uz sunčane periode

Toplo i umereno oblačno uz sunčane periode. Na jugu i zapadu će biti oblačnije uz povremenu slabu kišu...

NA PANJIKU OBILJEŽENA 31 GODINA OD HEROJSKE ODBRANE MAJEVICE

Na Panjiku iznad Priboja danas je obilježena 31 godina od odbrane Majevice u Odbrambeno-otadžbinskom ratu i pogibije 16...

Pedagoški fakultet Bijeljina održao Svečanu akademiju i predstavljanje monografije „Istočnik obrazovanja – 30 godina rada Pedagoškog fakulteta“ (foto)

Večeras je u Bijeljini održana Svečana akademija i predstavljanje monografije Pedagoškog fakulteta "Istočnik obrazovanja - 30 godina rada...