BLIŽI SE LOVNA SEZONA – u najavi unaprjeđenje i ovog sektora

Datum:

Share post:

Predstavnici Lovačkog saveza su prije par dana održali sastanak sa Ministarstvom poljoprivrede RS i ministrom unutrašnjih poslova, Draganom Lukačem.
 

Na inicijativu Lovačkog saveza Republike Srpske, u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS prije par dana održan je sastanak sa ministrom unutrašnjih poslova Draganom Lukačem i predstavnicima Lovačkog saveza na kome je razgovarano o brojnim projektima iz oblasti razvoja i unapređenja lovstva, stoji u saopštenju Vlade RS.

Ministarstvo će podržati takve projekte i u ovoj godini i za to postoje planirana sredstva.

Razgovarano je i o mogućnostima lova povodom trenutne situacije uzrokovane pandemijom virusa COVID-19.

Bliži se početak sezone lova 

Kako se bliži sezona lova na srndaća, dogovoreno je da se korisnicima lovišta omogući da lov na ovu divljač, u skladu sa "Naredbom o vremenu lova lovostajem zaštićene divljači", počne od 15. maja. 

TESTNA REKLAMA

Prilikom realizacije lova na pomenutu divljač, lovci su dužni da poštuju sve propise koji proističu iz Zakona o lovstvu Republike Srpske kao i mjere koje je donio Republički štab za vanredne situacije povodom virusa korona. 

O eventualnim dodatnim mjerama koji se odnose na početak lovne sezone, korisnici lovišta će biti blagovremeno obaviješteni od strane Ministarstva i Lovačkog saveza RS.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: agroklub.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

„VIDI TV“ poklanja Bijeljini koncert Halida Bešlića (foto)

Viditv započinje promotivne aktivnosti u svrhu informisanja građana BiH o digitalizaciji TV signala zemaljskog emitovanja nacionalnih i lokalnih...

Direktor Garantnog fonda ne želi auto staro četiri godine

– Direktor Garantnog fonda Republike Srpske Radivoja Krčmar zamjenio je luksuzni automobil star četiri godine još luksuznijim, pod...

SNSD u Bijeljini održao sjednicu Gradskog odbora (foto)

Večeras (ponedjeljak, 05. decembar 2022.) je održana 6. sjednica GO SNSD Bijeljina na kojoj je usvojen Izvještaj Gradskog...

Gasovod IZGRAĐEN, a gas NE TEČE kroz Bijeljinu! ZAŠTO?

Gasovod izgrađen, a gas ne teče: Evo kada će Bijeljina moći da koristi plin Gasovod je još prije nekoliko...