BJELICA: Optužnica neutemeljena, pravno i političko nasilje nad Dodikom

Datum:

Share post:

Član Glavnog odbora SDS-a Milovan Bjelica rekao je Srni da je neutemeljena optužnica Tužilaštva BiH protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, koji nije imao ni jedan argument da ne potpiše ukaz o neizvršavanju odluka Kristijana Šmita, s obzirom da ga je usvojila Narodna skupština Srpske.

Isto tako, pojašnjava Bjelica, optužnica Tužilaštva BiH protiv vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Republike Srpske Miloša Lukića nema pravnog osnova, jer je njegova obaveza da objavi ukaz koji je potpisao predsjednik Srpske.

Bjelica je naglasio da razumije kroz kakvo pravno i političko nasilje prolaze Dodik i Lukić, jer je i sam u prošlosti bio izložen raznim oblicima torture, koju su nad njim sprovodili, kako kaže, predstavnici civilizovanog svijeta.

On je rekao da Republika Srpska svjedoči neku vrstu ponavljanja nedavne prošlosti, u nešto izmijenjenom obliku.

„Ovaj put za smjenu izabranih predstavnika Republike Srpske takozvana međunarodna zajednica ne koristi stranog guvernera eufemistično zvanog `visoki predstavnik`, već sud koji je jednako stran i tuđi“, naveo je Bjelica.

On je istakao da otuda i nema direktne smjene i dekreta „kolonijalnog guvernera“, već je podignuta optužnica, kao uvod u farsu suđenja i presude.

Bjelica je rekao da SDS ne želi „provjetravanje koje vrše ambasade zemalja Kvinte“, niti želi da dođe na tim krilima.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Dani filantropije u Bijeljini (foto)

U Bijeljini je u organizaciji Lokalne fondacije Bijeljina održana panel diskusija na temu filantropije u gradu Bijeljina. Ova...

Dnevni horoskop za 4. oktobar

OVAN POSAO: Ako je za vas uspešan dan onaj koji počinje fizičkim aktivnosima ili poslom koji je povezan sa...

PET MAGAZIN: Genetska oboljenja ljubimica

Mace mogu da se prehlade, da ih boli stomak, zub ili da imaju neku virusnu infekciju. Ali, nije...

Apple objavio zašto se iPhone 15 pregrijava

Kompanija Apple saopštila je šta izaziva probleme sa pregrijavanjem nove iPhone serije. Kako kažu iz "jabuke", u pitanju je...