BIRČAKOVIĆ, CIVILNA ZAŠTITA BIJELJINA: Vodostaji rijeka Save i Drine i bujičnih vodotoka su u opadanju i u svojim koritima

Datum:

Share post:

Po najavi hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske da se u poriodu od 06.06-08.06 2023. godine očekuju obilne padavine na istoku i sjeveru Republike Srpske. U poslepodnevnim satima tačnije oko 18,00 časova područje grada Bijeljina zahvatilo je jako nevrijeme praćeno vjetrom i gradom. Nevrijeme je zahvatilo pojedine mjesne zajednice u Zapadnom dijelu Semberije Gradac, Stupan, Dragaljevac, Čađavica.

Pripadnici Civilne zaštite odmah su izašli na teren i kontaktirali predsjednike mjesnih zajednica zahvaćeni neveremenom. Po njihovim riječima voda nije prodrla u stambene i pomoćne objekte i da je zbog jake kiše u kratkom vremenskom periodu došlo do ispiranja bankina pored asfaltnih puteva, i da je sve pod kontrolom. Još uvjek nemamo informaciju da je grad nanijeo štete na poljoprivredni kulturama u navedenim mjesnim zajednice.

Vodostaji rijeka Save i Drine i bujičnih vodotoka su u opadanju i u svojim koritima.

I u narednom danima se očekuje nestabilno vrijeme, Jake padavine u kratkom vremenskom periodu mogu izazvati pojavu i izlivanje bujičnih vodotoka, klizišta, probleme sa oborinskim vodama i pojavu urbanih poplava. Upozorava se stanovništvo posebno uz bujične vodotoke na maksimalnu budnost i preduzimanje preventivnih mjera zaštite materijalnih dobara koja bi mogla biti zaplavljena usled izlivanja bujičnih vodotoka.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

VRIJEME DANAS oblačno uz slabu i povremenu kišu

Ujutru i prepodne pretežno oblačno uz slabu i povremenu kišu samo ponegde. Tokom dana promenljivo uz smenu sunčanih...

BIJELJINA: Radnik ne posustaje – savladana i Omarska

Lider fudbalskog  šampionata Republike srpske Radnik iz Bijeljine, ne popušta. Večeras su na svom terenu lako porazili poslednjeplasiranu...

Zvezda pobijedila Partizan i plasirala se u finale Kupa Srbije

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana sastali su se u polufinalu Kupa Srbije, meč je odigran na stadionu Rajko...

BIJELJINA: ŽFK ’’Radnik Bumerang’’ u finalu Kupa BiH

ŽFK ’’Radnik Bumerang’’ iz Bijeljine pobjedom u Mostaru izborio je plasman u finale Kupa BiH za žene u...