BIRČAKOVIĆ, CIVILNA ZAŠTITA BIJELJINA: Vodostaji rijeka Save i Drine i bujičnih vodotoka su u opadanju i u svojim koritima

Datum:

Share post:

Po najavi hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske da se u poriodu od 06.06-08.06 2023. godine očekuju obilne padavine na istoku i sjeveru Republike Srpske. U poslepodnevnim satima tačnije oko 18,00 časova područje grada Bijeljina zahvatilo je jako nevrijeme praćeno vjetrom i gradom. Nevrijeme je zahvatilo pojedine mjesne zajednice u Zapadnom dijelu Semberije Gradac, Stupan, Dragaljevac, Čađavica.

Pripadnici Civilne zaštite odmah su izašli na teren i kontaktirali predsjednike mjesnih zajednica zahvaćeni neveremenom. Po njihovim riječima voda nije prodrla u stambene i pomoćne objekte i da je zbog jake kiše u kratkom vremenskom periodu došlo do ispiranja bankina pored asfaltnih puteva, i da je sve pod kontrolom. Još uvjek nemamo informaciju da je grad nanijeo štete na poljoprivredni kulturama u navedenim mjesnim zajednice.

Vodostaji rijeka Save i Drine i bujičnih vodotoka su u opadanju i u svojim koritima.

I u narednom danima se očekuje nestabilno vrijeme, Jake padavine u kratkom vremenskom periodu mogu izazvati pojavu i izlivanje bujičnih vodotoka, klizišta, probleme sa oborinskim vodama i pojavu urbanih poplava. Upozorava se stanovništvo posebno uz bujične vodotoke na maksimalnu budnost i preduzimanje preventivnih mjera zaštite materijalnih dobara koja bi mogla biti zaplavljena usled izlivanja bujičnih vodotoka.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

KUP RS “DR MILAN JELIĆ”: Radnik dočekuje Borac, Zvijezda 09 ide u Laktaše

Osmina finala Kupa "dr Milan Jelić" počinje sutra sa prvih pet utakmica ove faze takmičenja. Zbog drugih obaveza,...

Aleksandar Mitrović gospodar vazdužnog prostora iznad Teherana

Srbin dao sedam golova na prvih osam utakmica u dresu Al Hilala Uvek postoji opasnost da neko konstatuje kako...

LOPARE: U SREDNJOŠKOLSKOM CENTRU “VUK KARADžIĆ” INSTALIRA SE SOLARNA ELEKTRANA

U Srednjoškolskom centru  “Vuk Karadžić” Lopare instalira se solarna elektrana snage 25 /KW/ kilovata. Navedena elektrana je rezultat sprovođenja...

BIJELJINA: Prodaja dječijih slika za izgradnju dječijih igrališta (foto)

U toku je Dječija nedjelja, te će tim povodom u četvrtak 5. oktobra 2023. godine sa početkom u...