Kome će od 5 kandidata koji su u trci za gradonačelnika Bijeljine građani Semberije dati povjerenje znaćemo 06. oktobra 2024. godine, a biraće između Ljubiše Petrovića (SDS – Volja naroda), Mikajla Lazića (SNSD), Mileta Pejčića (RSS), Vahidina Mulamustafića (SDA, NiP, SDP), i Zorana Perića (Pokret mora bolje), a ovo su biografije kandidata za budućeg gradonačelnika Bijeljine:

Ljubiša Petrović (SDS -Volja naroda)

Ljubiša Petrović rođen je 1988. godine u Bijeljini. Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu završio sa prosječnom ocjenom 9,37, a trenutno je na postdiplomskim doktorskim studijama na Univerzitetu u Novom Sadu. Bavi se naučno-istraživačkim radom, autor je i koautor nekoliko naučnih radova iz oblasti interne medicine, neurologije, radiologije i psihijatrije. Započeo je specijalizaciju iz radiologije. 

Bio je zaposlen u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja u Bijeljini, a radio je i kao ljekar u FK „Zvijezda 09“. Od 2016. do 2020. godine bio je odbornik u Skupštini Grada Bijeljina, a krajem 2020. godine izabran je na dužnost gradonačelnika Bijeljine.

Potpredsjednik je Saveza opština i gradova Republike Srpske.

Posvećen je humanitarnom radu i ekologiji još od studentskih dana, kada je, između ostalog učestvovao u nizu projekata pomoći srpskom narodu na Kosovu i Metohiji. Član je planinarskog društva „Željezničar“, hobi mu je pisanje poezije.

Govori engleski jezik. Oženjen.

Mikajlo Lazić (SNSD, Savez nezavisnih socijaldemokrata)

Mikajlo Lazić je rođen 1969. godine u Bijeljini. Srednju Medicinsku školu završio je u Sarajevu, a Medicinski fakultet u Novom Sadu sa prosječnom ocjenom 9,32.

Zaposlen je u JZU Bolnica „Sveti Vračevi“ u Bijeljini od 1999. godine. Specijalizaciju iz dječije hirurgije završio je 2006. godine. Učesnik je brojnih kongresa i simpozijuma iz oblasti pedijatrije i dječije hirurgije.

Prim. dr Mikajlo Lazic je specijalista dječije hirurgije i specijalista pedijatrije.

Primarijus dr Mikajlo Lazić, se nalazi na dužnosti v.d. direktora JZU Bolnica ’’Sveti Vračevi’’ Bijeljina.

Oženjen je i otac dvoje djece.

Mile Pejčić (RSS, Republička stranka Srpske)

Mile Pejčić rođen je u Bijeljini 1971. godine U osnovnoj školi vukovac, u srednjoj školi, koju je završio u Sarajevu, đak generacije i dobitnik priznanja i nagrade grada Sarajeva.

U Beogradu 1994. godine završava Vojnu akademiju, nakon ćega se vraća u Republiku Srpsku i pridružuje odbrambeno – otadžbinskoj borbi za odbranu Republike Srpske i srpskog naroda. Zbog njegove posvećenosti i sposobnosti postao je komandant Specijalne jedinice SAJ MUP-a Republike Srpske. Obavljao dužnost komandira Stanice javne bezbjednosti u Bijeljini, a potom i načelnika Centra javne bezbjednosti, kao tada najmlađi policijski oficir na toj funkciji u Republici Srpskoj i cijeloj Bosni i Hercegovini.

Bio smijenjen od tadašnjeg visokg predstavnika Pedija Ešdauna.

Nakon odlaska iz MUP-a, započeo desetogodišnju karijeru u bankarstvu gdje ubrzo postaje direktor filijale, a potom regionalni direktor Sber Banke. Krajem 2014. godine prelazi u Gradsku upravu Bijeljine, gdje je obavljao dužnosti savjetnika, načelnika za Privredu i šefa Kabineta gradonačelnika.

Početkom 2019. godine na sopstveni zahtjev napušta mjesto šefa Kabineta i prelazi u privatnu kompaniju TRB, gdje je bio zadužen za međunarodnu saradnju i prodaju, kao i upravljanje kompanijom sa nekoliko stotina zaposlenih. Trenutno na dužnosti generalnog direktora kompanije TRB.

Mile Pejčić tečno govori engleski jezik. Oženjen je i otac je jednog sina.

Vahidin Mulamustafić (Koalicija SDA, NiP i SDA)

Vahidin Mulamustafić je rođen 1968 u Loznici, živi u Janji kod Bijeljine gdje je i završio školu.Vlasnik je i direktor  TV Podrinja i predsjednik Skupstine FK ’’Podrinje“ Janja.

Jedan je od osnivača Fonda solidarnosti Hasna u Janji i ugledni je privrednik.

Oženjen je i otac troje djece.

Zoran Perić (Pokret mora bolje)

Zoran Perić rođen je u Bijeljini 1959, gdje je završio osnovnu i srednju školu.

Diplomirao u Beogradu i stekao zvanje diplomirani inžinjer poljoprivrede Bio zaposlen u Poljoprivrednom dobru u Novom Selu kao Upravnik i bio je dugogodišnji je Poljoprivredni inspektor u Gradskoj upravi grada Bijeljina.

Trenutno penzioner. Oženjen je i otac dvoje djece.

Kome će od 5 kandidata koji su u trci za gradonačelnika Bijeljine građani Semberije dati povjerenje znaćemo 06. oktobra 2024. godine, a biraće između Ljubiše Petrovića (SDS), Mikajla Lazića (SNSD), Mileta Pejčića (RSS), Vahidina Mulamustafića (SDA, NiP, SDP), i Zorana Perića (Pokret mora bolje).

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име