BIJELJINSKOM advokatu SDS i PDP sutra nude kandidaturu za gradonačelnika Bijeljine?

Datum:

Share post:

Kako je Portalu Dešavanja u Bijeljini potvrđeno iz pouzdanih izvora, jedinstvena delegacija Srpske demokratske stranke Mirka Šarovića i Partije demokratskog progresa dolazi sutra u Bijeljinu kako bi poznatom advokatu Miodragu Stojanoviću ponudila kandidaturu za mjesto gradonačelnika u ime opozicije. Stojanović je javnosti poznat kao predratni sudija i karijerni pravnik, trenutno je branilac niza srpskih optuženika pred Haškim tribunalom i u stručnim krugovima i javnosti slovi za ozbiljnu ličnost.

STOJANOVIĆ: Mogu potvrditi samo najavu susreta
Na interesovanje Portala Dešavanja u Bijeljini, Stojanović je u telefonskom razgovoru, kao iskusan advokat, samo potvrdio da ima najavu dolaska delegacije. O samom sastavu delegacije, mogućim temama kao i  tome kakva će biti njegova odluka u slučaju da mu bude ponuđeno da bude protivkandidat Mićiću na novembarskim lokalnim izborima, nije se želio izjašnjavati. O svemu će kaže moći iznijeti svoj stav tek nakon sastanka, kada se i sam upozna sa temama razgovora. Nikako ranije.

Opozicija u cajtnotu
Šef gradskog odbora PDP Bijeljina Slaviša Marković je u više navrata za Portal Dešavanja u Bijeljini izjavo da ova stranka lobira u Srpskoj  demokratskoj stranci Mirka Šarovića, da kao protivkandidata Mići Mićiću imenuje neku nestranačku ličnost. Konačan odabir je, kaže Marković, prepušten SDS, ali je pojasnio kako PDP smatra da građanima u novembru nikako ne treba ponuditi da biraju između Mićića i nekog od njegovih dojučerašnjih saradnika koji je ostao vjeran Šaroviću, nego treba težiti da razlika bude evidentnija.

Najbolje bi, kako je Marković pojasnio za Portal Dešavanja u Bijeljini, bilo naći ličnost koja je prihvatljiva nezadovoljnim članovima bijeljinskog SNSD, koji neće htjeti glasati za Mićića. Advokat Stojanović je, uzimajući ovo u obzir, izgleda procijenjen kao neko ko je blizak idejama socijaldemokratije, pa time i izuzetno prihvatljiv za članove SNSD.

TESTNA REKLAMA

Miodrag Stojanović

Čudna odluka vrha SDS i PDP
Ni izvor Portala Dešavanja u Bijeljini nije mogao precizirati puni sastav delegacije SDS i PDP, ali je priznao da očekuje to budu funkcioneri iz vrha partija, jer je Stojanović ličnost koja ima težinu. Sagovornik priznaje da je i sam iznenađen ovakvim potezom SDS i PDP,  pošto je Stojanović, tokom građanskog rata u BiH  bio član Socijalističke partije Republike Srpske i svojevremeno je, prilikom prve podjele stranke, odbio da pređe u Demokratsku partiju socijalista koja se kasnije utopila u SNSD.

Odluka da kao bivši sudija ostane u socijalistima, a zatim i odbijanje da prihvati funkciju u krilu koje je istupilo iz stranke govori o njemu kao o nekom ko je dosledan u odlukama koje donosi. Zato je, tvrdi izvor, pomalo začuđujuće da se bilo ko, pa i Mirko Šarović nada da će sada, nakon toliko godina iskustva, prihvatiti da bude protivkandidat Mići Mićiću.

Izvor Portala Dešavanja u Bijeljini priznaje i da će biti zanimljivo čuti i ponude koje će sutra biti iznijete na sto u advokatskoj kancelariji Stojanović, jer zadnji trenutak i rok za predaju kandidatskih lista ističe za sedam dana.

Ali ko zna….
Kao kandidati opozicije do sada su pominjani direktor jedne banke u Bijeljini, zatim poznati bijeljinski hirurg, a sada i poznati advokat. Svi dosadašnji kandidati su, nakon kraćeg ili dužeg razmišljanja, odustali od ponude. Rok za predaju kandidatskih lista je 18. avgust 2020. godine.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

15. redovna sjednica Skupštine Grada Bijeljina 24. avgusta

15. redovna sjednica Skupštine Grada Bijeljina zakazana je za 24. avgust sa početkom u 10.00 časova u Skupštinskoj...

BIJELJINA: LISTA.BA te nagrađuje – osvoji iPhone 13 Max Pro, Televizor ili Tablet

www.Lista.ba  te NAGRAĐUJE SA: 1. iPhone 13 Max Pro, 2. Televizorom 40 inča Android, 3. Tabletom Lenovo 10 inča Ukoliko zeliš da...

21. “Zlatni kotlić Semberije“ u subotu u Banji Dvorovi

Turistička organizacija Grada Bijeljine i ove godine organizuje tradicionalnu manifestaciju „Zlatni kotlić Semberije“ koja se održava po 21....

BANJA DVOROVI: Ne bavimo se paušalnim ocjenama i procjenama

Na vanrednoj konferenciji za novinare gradonačelnik Ljubiša Petrović, najavio je pokretanje krivičnih prijava protiv službenika i odgovornih lica...