Bijeljinskoj šećerani vraćeno 26 stanova na crnogorskom primorju!

Datum:

Share post:

Republika Srpska ponovo je u posjedu 26 stanova na crnogorskom primorju koji su bili u vlasništvu bijeljinske fabrike šećera u stečaju, rekao je Srni stečajni upravnik Šećerane Nebojša Matić.

Matić je naveo da je riječ o zgradi sa 26 stanova u naselju Plava školjka u Bijeloj, površine 1.300 metara kvadratnih, na lokaciji 100 metara od mora, čija bi tržišna vrijednost mogla dostići dva miliona evra. 

"Viši sud u Podgorici preinačio je odluku Osnovnog suda i vratio stanove u vlasništvo Šećerane, a konačnu odluku o tome šta će uraditi sa tom imovinom donijeće Vlada Republike Srpske i Investiciono razvojna banka, jer je to imovina u drugoj zemlji i nije bila u postupku privatizacije", rekao je Matić. 

On kao mogućnosti navodi da stanovi budu zadržani za potrebe Republike Srpske, uz isplatu troškova višegodišnjeg suđenja koji iznose između 40.000 i 50.000 evra. 

TESTNA REKLAMA

Matić kaže da je druga mogućnost da se da nalog i imovina proda u stečajnoj masi, da se namire povjerioci Šećerane u stečaju. 

"Sada slijedi 26 tužbi za iseljaj ljudi koji su godinama bespravno živjeli u tim stanovima, što bi moglo potrajati minimalno još godinu ili dvije", ocijenio je Matić.

Izvor: srna.rs

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

LOPARE: KOLO SRPSKIH SESTARA “MATI ANGELINA SRPSKA“ PROSLAVILO KRSNU SLAVU (foto)

Kolo srpskih sestara iz Lopara je obilježilo svoju krsnu slavu - Prepodobna mati Angelina Srpska. Tim povodom u hramu...

Kombajn oborio Ginisov rekord u žetvi pšenice

Poboljšane performanse New Holland kombajn CR8.90 Revelation su doprinijele ovom rekordu. Kompanija New Holland još jednom se upisala na...

Prva Liga Srpske: Glišić šokirao Zvijezdu 09, Rudar Prijedor okrenuo u nastavku

Kozara je šokirala Zvijezdu 09 i odnijela bod sa gostovanja. Ekipa iz Etno sela Stanišić je vodila 1:O sve...

SVRAKIN BLUZ URSULE JOVIĆ i porijeklo iz Broca – zaseok Jelaz

SVRAKIN BLUZ URSULE JOVIĆ i porijeklo iz Broca – zaseok Jelaz Glasoviti film Australija reditelja Baza Lurmana, romantična epska...